BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bursaspor kupaya odaklandı

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası grup maçında karşılaşacağı Sivasspor’u yenerek, iyi bir başlangıç yapmak istiyor. <br/>Bursaspor, Ziraat Tü...

Abone ol

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası grup maçında karşılaşacağı Sivasspor’u yenerek, iyi bir başlangıç yapmak istiyor.
Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası ilk grup maçında yarın Atatürk Stadı’nda Sivasspor’u konuk edecek. Bu sezon lige istediği gibi başlayamasa da son haftalarda toparlanan ve son 8 resmi müsabakada mağlup olmayan yeşil beyazlılar, kırmızı beyazlı ekip karşısında da 3 puan hedefliyor.

SİVASSPOR İLE 26. RANDEVU
Bursaspor ile Sivasspor, yarın ki mücadele ile ligde 26. kez karşı karşıya gelecekler. İki ekip arasındaki daha önce oynanan 25 resmi karşılaşmada Sivasspor 12 galibiyet elde ederken, yeşil-beyazlı ekip ise 11 kez sahadan 3 puan sevinci yaşayarak ayrıldı. 2 karşılaşma ise beraberlikle noktalandı. Bu karşılaşmalarda Bursaspor rakip fileleri 38 kez havalandırırken, kırmızı-beyazlılar ise 35 kez gol sevinci yaşadı. İki ekip kupa maçlarında ise 6 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Bursaspor’un 4-2 galibiyet üstünlüğü, 15-4’de gol üstünlüğü bulunuyor.

TİMSAH RÖVANŞ PEŞİNDE
Öte yandan Sivasspor mücadelesi Bursaspor açısından büyük önem taşıyor. İki takım bu sezon Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında karşılaşmış ve Sivasspor sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılmıştı. Teknik Direktör Christoph Daum’da Antalya’da düzenlediği basın toplantısında bu maçın önemine değinmiş ve Sivasspor’da görecekleri bir hesabın olduğunu söylemişti.

YENİ TRANSFERLER GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
Bursaspor’un devre arasında renklerine bağladığı 3 futbolcu yarın taraftarların karşısına çıkacak. Teknik Direktör Christoph Daum’un şans vermesi halinde Oğuzhan Aynaoğlu, Fernandao ve Ethem Ercan Pirgül ilk defa bir resmi müsabakada yeşil beyazlı formayı giyecek.

DÜDÜK ŞAHAN’DA
Bursaspor ile Sivasspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası mücadelesini Çağatay Şahan yönetecek. Şahan’ın yardımcılıklarını Muhittin Gürses ve Serkan Akal yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Yaşar Kemal Uğurlu olacak.

MUHTEMEL 11
Yeşil beyazlıların yarın oynanacak Sivasspor maçına şu ilk 11 ile çıkması bekleniliyor:
“Frey, Şener, Civelli, Serdar, Taiwo, Kazım, Şamil, Basser, Belluschi, Ferhat, Fernandao.”
(İHA)