BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,02
HABER /  GÜNCEL

Domuz Gribinde son rapor

Domuz gribiyle ilgili bakanlıktan bir kötü bir de iyi haber var... Aşılarla ilgili ise Osman Durmuş'dan yeni iddialar geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER
(Ajanslar derleme)


KÖTÜ HABER: Türkiye domuz gribiyle başa çıkamıyor... Gelen son rakamlar ürkütüyor... Son 24 saat içinde 20 kişinin yaşamını yitirmesi şok etkisi yarattı. Ölenlerin sayısı bir anda 60'a yükseldi... Hastanelerde 202 kişi domuz gribi nedeniyle tedavi altında. 40'ı yoğun bakımda, 11 hasta solunum cihazına bağlı...

İYİ HABER: Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şu ana kadar 250 bin kişinin domuz gribi aşısı olduğunu belirterek 400 bin kişinin de hastalığı atlattığının tahmin edildiğini açıkladı.

YENİ İDDİA: Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Türkiye'nin grip aşısında denek ülke olduğu iddiasını ortaya attı. Durmuş şunları söyledi: "Novartis '4 yaş altındaki çocuklarda denemeyin' diyor. Ama bakanlık bir propagandayla bu aşıları yaptırmaya devam ediyor. Müthiş bir baskı var. Domuz gribi aşıları için Türkiye 240 milyon avro ödedi."

ZATÜRE AŞISI BİTTİ: Domuz gribi, antiviral ve koruyucu ürün satışları patladı. Piyasada zatürre aşısı kalmadı. Türk eczacılar birliği genel sekreteri açıkladı; "Çok büyük talep olan zatürre aşısı piyasada kalmadı. Sırada bekleyen çok sayıda hasta var".

KİMSE ÜRETİME TALİP OLMUYOR: YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, grip aşısı üretme çalışmaları konusunda Türkiye'deki hiçbir üniversitenin talip olmadığını söyledi. Özcan, önümüzdeki yıllarda başka grip türlerinin ortaya çıkabileceğini iddia etti.

AŞI GRİBE KARŞI ETKİLİ: İnönü Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kızılay: ''Toplumda domuz gribine karşı önyargı var. Oysa aşı gribe karşı oldukça etkili, sadece hafif yan etkileri var. "