BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.411,10
HABER /  GÜNCEL

Domuz gribi kabusu geri döndü

Domuz gribi kabusu yine hortladı! Hac ibadeti dönüşünde rahatsızlanan kişi tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Abone ol

HAC İbadeti sırasında Suudi Arabistan’da rahatsızlanan ve ‘H1N1’ (Domuz gribi) şüphesiyle ambulans uçakla Konya’ya getirilen iki hastadan 80 yaşındaki Mehmet Yurdakul, tedavi altında yaşamını yitirdi. Aynı durumdaki 65 yaşındaki İsmail Kondu’nun sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Trabzon nüfusuna kayıtlı İsmail Kondu ile Ankara nüfusuna kayıtlı Mehmet Yurdakul, hac için Suudi Arabistan'da bulundukları sırada yüksek ateş ve solunum yetmezliği şikayeti üzerine hastaneye gitti. Burada ‘H1N1’ virüsünden şüphelenilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı, her iki hastayı 1 Aralık Çarşamba günü Cidde’den bakanlığa ait ambulans uçakla Konya’ya getirdi. Konya havaalanından alınan İsmail Kondu, ambulansla Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, Mehmet Yurdakul da Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bilinçi kapalı olan Kondu ve Yurkakul’un yapılan tetkiklerinde ‘H1N1’ virüsü teşhisi kondu. Tedavi altında olan Mehmet Yurdakul, dün yaşamını yitirdi. İsmail Kondu’nun ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Mehmet Yurdakul’un cenazesi memleketi Ankara'nın Haymana İlçesi'ne götürüldü.