BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.427,87
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Erbakan'dan Erdoğan ve Gül'e övgü

Erbakan, öğrencileri Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan için konuştu: “Temiz çocuklardır ama politikaları yanlıştır”

Abone ol

Saadet Lideri Necmettin Erbakan, siyasetteki öğrencileri Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a not verdi: "Tayyip de Abdullah da temiz, iyi niyetli çocuklardır ama politikaları yanlıştır."

Vatan Gazetesi'nden Deniz Güçer'in sorularını yanıtlayan Necmettin Erbakan şu yanıtları verdi:

Siz açıkça eski öğrencilerinizi “Siyonizmle işbirliği yapmakla” suçluyorsunuz.

Kendi ordusunda askerlik yaptırır dedim ya. Onlar hiçbir zaman siyonizme alet olmak istemez, memlekete hizmet etmek isterler. Şahıslarını ayırıyorum. Politikaları ve yaptıkları işler başka, şahıslar başka. Şahıslar benim evladımdır. Severim, efendi insanlardır. Terbiyede eksik, kusur yapmazlar.

Ama politikaları yanlış size göre...

Yanlıştır. Yahudi bunları kullanıyor, farkında olmadan kullanıyor. Çünkü bunun ustasıdır. Sadece Türkiye değil bütün ülkelerde. Bunların hocası, ağabeyi olarak yapılacak şey nasihat etmektir. Ben işe başlarken ne yapmaları icap ettiğini söyledim. Toprak kayıyor. Yarın Türkiye’nin bölünmesi karşısında ne yapacaksın? Türkiye’yi büyük tehlikelerin beklediğini görüyorum ve seyirci kalamam. Siyonizm demokrasi oyunu oynuyor.

Nasihatınızı dinlemediler mi?

8 senedir tutmadılar. Nasihat da para etmeyince ne olur? Yönetim ve karar yetkisini ellerinden almak lazım. Dediğim gibi bunlara şahsen sevgim, şefkatim ayrı, zihniyeti hakkındaki kanaatlerim ayrı. Fakat söylediğim gerçekler de ayrı. Gerçekler bu söylediğimiz sonuçları zorunlu ve tabii kılıyor.Şimdi yüzde 3-5’lik partisiniz diyorlar. Biz yüzde 3’lerden 30’lara açıkmanın antrenmanına sahibiz.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan hâlâ sizi arar mı?

Bayramlarda ve kandillerde ararlar.

Büyümek istiyorsunuz ama Numan Bey’in ayrılığıyla iyice küçülmediniz mi?

Hayır. Budamak ağaçları küçültmez büyütür.