BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.493,89
HABER /  MAGAZİN

Domates alır gibi kürk alırdı

Semra Özal kitaba konu da oldu. Doç. Dr. Hüner Tuncer'in anılarından Özallar çıktı. Semra Özal hakkında bilmediklerimiz.

Abone ol

Emekli kadın diplomat Doç. Dr. Hüner Tuncer'in anılarından Özallar çıktı. Tuncer, kitabında Başbakan Özal'ın kendisini robdöşambr ile karşıladığını, Semra Özal'ın domates alır gibi kürk aldığını yazdı


Dışişleri Bakanlığı'nda 20 yıl diplomat olarak görev yapan Doç. Dr. Hüner Tuncer, meslek yaşamına ilişkin ilginç anekdotları "Bir Kadın Diplomatın Anıları" isimli bir kitapta topladı. Tuncer, kitabında İtalya'da görev yaparken bu ülkeyi ziyaret eden dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'a mihmandarlık yaptığı sırada karşılaştığı ilginç olaylara da yer verdi.
İşte Tuncer'in kaleminden 'Başbakan'la karşılaşma ve Semra Özal ile 'Papatyalar'ın İtalya'da yaptığı kürk alışverişi:

Erkekler kıyameti kopardı

İlk görev yeri Kopenhag'ın erkek meslektaşlarının birinci tercihi olduğunu anlatan Tuncer, bunu Kopenhag'ın 'porno dükkânları'na serbestçe girilen bir şehir olmasına bağlıyor. Tayin haberini duyan erkek meslektaşlarının kıyameti kopardıklarını anlatıyor.

'Semra Hanım'ı sabahlıkla görünce çok şaşırdım'

"Başbakan ve eşinin kaldığı lüks otele gittim, çünkü Semra Özal'ın bana ne zaman ihtiyacı olduğunu sormam gerekiyordu. Birden karşımda üzerinde robdöşambrı ile Turgut Özal'ı ve uzun bol sabahlığı, çıplak ayaklarıyla da Semra Özal'ı bulunca, gerçekten çok şaşırmıştım. Ülkemin başbakanı ile eşini ev giysileri içinde bulacağımı hiç ummamıştım.

Semra Hanım, terzisi ve 'Papatyaları'yla bir kürk defilesine gittik. Milano'nun en ünlü kürk mağazalarından biriydi: 'Fendi'. Semra Hanım, pahalı bir kürkü satın almış ve bir 'papatyası'na, onun da bir kürk alması için adeta diretmişti. Söz konusu 'Papatya' hanımın zaten birkaç kürk mantosu olduğunu söylemesine karşın, bir tane de Roma'dan satın almasının hiçbir sakıncası olmadığını söylemişti. Orada sanki bir pazardan domates ya da patates alır gibi, kürk mantoların satın alınması, gerçekten tuhafıma gitmişti."


"Omzuna vurduğum Solana'ymış!"

Güney Afrika'da Pretoria Büyükelçiliği'ne müsteşar olarak atanan Tuncer kitabında, Mayıs 1994'te Mandela'nın başkanlık töreninde İspanya Veliaht Prensi Felipe ile fotoğraf çektirmek isterken yaşadığı bir olayı da anlattı: "Prens'in biraz ötesinde bize arkası dönük duran adamın omzuna vurarak ikimizin fotoğrafını çekmesini rica ettim. Prens, fotoğrafımızı çekmesini istediğim kişinin kim olduğunu bilip bilmediğimi sordu. Ben tanımıyordum. Prens Felipe, bu kişinin İspanya Dışişleri Bakanı Javier Solana olduğunu söyleyince, şaşkınlığımın derecesini ve mahcubiyetimi tahmin edebilirsiniz."