BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.501,51
HABER /  POLİTİKA

CHPden Hikmetyarlı muhalefet

CHP Kadın Kolları Erdoğan'a muhalefeti sertleştirdi. Güldal Okuducu, Erdoğan'ı kendi sözleri ile vurdu.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, cumhurbaşkanı seçmenin, iktidarın uzantısı makama bir kişiyi seçmek olmadığını belirterek, ''Cumhurbaşkanını gelin hep beraber seçelim. Gidip işadamlarıyla, yabancılarla konuşarak seçmeye teşebbüs etmeyelim'' dedi.

Topuz, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Güldal Okuducu ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kadın Kollarının hazırladığı ''Çankaya Kuşatması'' adlı kitabı tanıttı.

''GEÇMİŞİ TEMİZ OLMALI''
Cumhurbaşkanının kimliğinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Topuz, bu kimliğin, uzlaşmacı, bilgili, birikimli, geçmişinin temiz olması; çeşitli kurumlarla kavgalı, davalı, mahkemelerle işinin olmaması gerektiğini söyledi.

GÜLDAL OKUDUCU
Güldal Okuducu da Yaşlılar Haftasını kutlayarak başladığı konuşmasında, ''Türkiye ile kumar oynamayı alışkanlık haline getirenler, Yaşlılar Haftasını kutlamayı da okey masalarında gerçekleştirerek, alışkanlıklarına devam ediyorlar'' dedi. Türkiye'nin, kimin cumhurbaşkanı olacağını bilmediğini, sadece tahmin yürüttüğünü belirten Okuducu, ''yabancı desteğiyle iktidar olanların, aynı destekle Çankaya'yı kuşatma hazırlığı içinde'' olduğunu savundu. Kitaptan bir bölüm okuyan Okuducu, Gulbeddin Hikmetyar'ın önünde diz çöken Erdoğan'ın, Türkiye'nin şan ve şerefini koruyup koruyamayacağını sordu.

''TEMELİNDE HARAM YATAN İKTİDARLA...''-
Okuducu, Erdoğan'a ait olduğunu belirttiği, kitapta yer sözlerinden alıntılar yaparak şöyle devam etti. ''(Kendi yaptıkları Anayasa'ya sahip çıkmıyorlar. Demek ki ayık kafayla değil sarhoş kafayla hazırlamışlar. 4 senede delik deşik olmasının nedeni bu) Anayasa'ya bakışı bu olan Erdoğan ya da temsilcisi olduğu AKP zihniyeti, Anayasa'nın belirlediği ilkelere bağlı kalabilir mi? Anayasa'yı koruyup kollayabilir mi? (Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor. Yahu bu millet istedikten sonra tabii elden gidecek) diyen bir başbakan ve onun temsilcisi olduğu zihniyet, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet'e bağlı kalabilir mi? Temelinde haram yatan iktidarla Çankaya'ya çıkılamaz. Cumhuriyet, kendi karşıtlarına kendisini bu kadar kolay teslim edilemez. Cumhuriyet bir dayatmaya (evet) diyemez''

''ASKERE SOPA GÖSTERMEK''
Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, cumhurbaşkanı sürecinde askeri kışkırtanlar olduğuna yönelik açıklamalarının sorulması üzerine Topuz, ''Bu, bizatihi Gül'ün, askeri kışkırtma teşebbüsüdür. Askere önceden sopa göstermektedir'' dedi. ''Cumhurbaşkanını gelin hep beraber seçelim'' çağrısında bulunan Topuz, cumhurbaşkanının, sadece işadamlarıyla, yabancılarla konuşularak seçilmemesini istedi.

''BAŞBAKANIN DİKKATLİ OLMASI LAZIM''
Erdoğan'ın, terör örgütü elebaşına ''sayın'' diye hitap etmesinin suç olup olmadığına yönelik bir soruyu yanıtlarken Topuz, şunları söyledi: ''Bu, toplumun duyarlılıklarına duyarsızlık göstermek anlamındadır. Toplum, o zat hakkında o kelimeyi kullanmıyor, şikayet ediyor. Sayın Başbakan'ın dikkatli olması lazım. Acaba birilerine şirin görünmek için mi yapıyor? Bir kısım insanlar 'sayın' diyor. Onların oyunu alabilmek için seçimlerde böyle davranmak, belki siyasi olarak kendisine kazanç sağlar diye düşünmüş oluyor. Bunun üzerinde duruyoruz.''