BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  GÜNCEL

Dolu kehaneti olay olan Abdullah Kahraman şimdi de diyor ki...

İSTANBUL için yaptığı hava durumu ve ceviz büyüklüğünde dolu kehaneti ile olay yaratan Abdullah Kahraman twitter hesabından geri vites yaptı. Abdullah Kahraman ben tahmin yaptım uyarı değildi diyor. Bakın neler yazıyor;

Abone ol

SAMSUN Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi öğretim üyesi Abdullah Kahraman, İstanbul için süper hücreli (oraj) fırtına ve ceviz büyüklüğünde dolu yağışı kehanetiyle dün gece herkesi alarma geçirdi. Abdullah Kahraman'ın açıklamaları whatsapp ve sosyal medya üzerinden hızla yayılınca İstanbul'da halıyı battaniyeyi alan aracını sarmaya koştu.

Abdullah Kahraman yarattığı panik havasını görünce bu kez "erken önlem alıyorlar" demeye başladı. Ardından da yaptığı açıklamanın kısa vadeli tahmin olduğunu bir UYARI olmadığını yazdı.

İşte Abdullah Kahraman'ın 'dolu' kehaneti ile yarattığı panikten sonra yazdıkları:

-Marmara'da yarin ceviz buyuklugunde dolu yagabilir. Bu "Istanbul'da yarin dolu yagacak"tan cok farkli bir ifadedir. Marmara'da bir yerlere yagar ama bu Istanbul'un bir iki semti de olabilir, denizin ortasi da olabilir, Bursa kirsali da olabilir. Bunu kimse simdiden ongoremez.

-Benim Twitter ve Facebook hesaplarimdan yayinladigim hic bir gorus UYARI degildir. UYARI MGM tarafindan yapilir. Ben cok uzun yillardir KONVEKTIF GORUNUM uzerine calisiyorum. Oklahoma'daki Firtina Tahmin Merkezi'nde de bulundum, Avrupa'da bu isi yapanlarla birlikte calisiyorum.

-Bu baglamda arabasini korumak icin onlem alan vatandaslarimizi takdir etmekle birlikte, bu tedbirin su asamada biraz erken alinmis bir karar oldugunu dusunuyorum. :)

İstanbul hava durumu meteorolojiden saatlik dolu uyarısı

Orhan Şen istanbul'a ceviz büyüklüğünde dolu yağacak diyor mu?

Sigorta şirketleri dolu mesajları ile tazminattan yırtıyor mu?