BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.484,34
HABER /  GÜNCEL

Sigorta şirketleri dolu mesajları ile tazminattan yırtıyor mu?

İSTANBUL için ceviz büyüklüğünde dolu yağışı söylentisi panik yaratırken sigorta şirketlerinin attığı mesajlar da bunu körükledi. Peki sigorta şirketleri bu mesajlarla dolu hasarının tazminatından kurtuluyorlar mı?

Abone ol

İstanbul'da geçen yıl 27 Temmuz'da meydana gelen ve yaklaşık 20-25 dakika süren şiddetli dolu yağışı nedeniyle binlerce araçta ve binalarda ciddi hasarlar oluşmuştu. Bugün için meteoroloji mühendislerinden süper hücreli atmosfer ve ceviz büyüklüğünde dolu uyarısı gelince kentte panik havası yayıldı. Bir çok kişi önlem olarak araçlarını battaniye ve halılarla sardı.

Sigorta şirketleri de müşterilerine arka arkaya 'dolu uyarısı' mesajları atmaya başladı. Peki sigortacılar bu mesajlarla dolu tazminatından kurtulabiliyorlar mı? 'Biz sizi uyarmıştık' deme hakkına sahipler mi?

sigorta şirketi dolu mesajı

Sigorta şirketlerinin attığı mesajlara tepki meteoroloji profesörü Orhan Şen'den geldi. Şen twitter hesabından şunları yazdı:

-Sigorta şirketlerine de birkaç sözüm var. Asparagas Gazete haberlerine bakarak risk yönetmeye kalkıyorlar ahkam kesiyorlar. Dünya da bu şekilde risk yöneten sigorta şirketi bulamazsınız ancak Türkiye'de olur. Bünyenizde meteoroloji mühendisi bulundurun

-Sigorta şirketlerinin uyarılarının hiçbir bağlayıcı tarafı yok. Yani hasar olunca biz sizi uyardık diyemezler. Kendileri kardan zarar etmemek için uğraşıyorlar. Aldırdıkları 100 tl lik örtülerinde hasar önleyici etkisi % 20 yi geçmez. Ancak kapalı bir yere park etmeniz gerek.

İstanbul hava durumu meteorolojiden saatlik dolu uyarısı

Orhan Şen istanbul'a ceviz büyüklüğünde dolu yağacak diyor mu?

Dolu kehaneti olay olan Abdullah Kahraman şimdi de diyor ki...