BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,66
ALTIN 2.412,42
HABER /  GÜNCEL

Dolmuş uçak geliyor

Erdoğan, 50 kişilik uçaklarla şehirlerarası ’dolmuş uçak’ projesini yaşama geçireceklerini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan, göreve geldiklerinde Merkez Bankası (MB) kasasında 20 milyar dolar bulunduğunu, bu paranın şu anda 58 milyar dolara yükseldiğini, ayrıca MB’nin Uluslararası Para Fonu’na (IMF) borcunun bulunmadığını söyledi.

Erdoğan, Kilis PTT Başmüdürlüğü binasının açılışına ve AK Parti Kilis İl Kongresi’ne katılarak konuşma yaptı. Konuşmalarında, 3 yılda ortalama yüzde 8 büyüme gerçekleştiğini, kişi başına milli gelirin 5 bin dolara yükseldiğini kaydeden Erdoğan, kişi başı gelirde 2012’deki yeni hedefin 10 bin dolar olduğunu da vurguladı.

EKONOMİ AYAKTA: Erdoğan, ağır ekonomik sorunların yaşandığı bir Türkiye devraldıklarını, bu süreçte Irak’ta sorunların patlak verdiğini, şartlara rağmen ekonomiyi ayakta tutmayı başardıklarını belirtti. "Bizden öncekiler hortumculara çalışıyordu, biz halkımıza çalışıyoruz" diyen Erdoğan, iktidarı devraldıklarında Hazine’nin kasasında 20 milyar dolar bulunduğunu bugün ise rakamın 58 milyar dolara çıktığını söyledi. Erdoğan, "Halep oradaysa kasa burada" dedi. MB’nin şu an IMF’ye de borcu bulunmadığını dile getiren Erdoğan şunları söyledi: "Kim hortumculara çalışıyor. Bu kasa eğer hortumcularla beraber olsaydı bu borç ödenir miydi? 14,5 katrilyon lira (14.5 milyon YTL) nema ödemesi, 8,5 katrilyon lira (8.5 milyon YTL) da ’İmarzede’ ödemesi yapıldı. Bunları anlatmak zorundayım çünkü medya bunlara fazla yer vermiyor. Medyaya çok çatıyorsun diyorlar. Çatmıyorum, ben sevdiğimi söylüyorum, onlar yazmadığı için size söylüyorum, çünkü benim elim, ayağım, konuşan dilimsiniz. Dolayısıyla bunları siz kapı kapı anlatacaksınız."

Dolmuş uçak geliyor

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, onarımı devam eden ek pistinin temmuz ayında tamamlanmasıyla uluslararası statüye kavuşacak yıllık 4 milyon yolcu kapasiteli Gaziantep Havaalanı yeni terminal binasının açılışını yaptı. Erdoğan buradaki konuşmasında havacılık sektörünün hızla geliştiği Türkiye’de 50 kişilik uçaklarla şehirlerarası ’dolmuş uçak’ projesini yaşama geçireceklerini söyledi.

Hürriyet