BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  POLİTİKA

Erbakanın yemin sırrı

Erbakan, SP'nin kongresine sağlık sorunları nedeniyle katılmadı. Erbakan yemini nerede ettirdi?

Abone ol

Siyasi yasaklı Necmettin Erbakan, Saadet Partisi'nde değişime geçit vermedi. Erbakan, örgütte yapılan ankette Numan Kurtulmuş ismi öne çıkmasına rağmen Genel Başkan Vekili Recai Kutan'la yola devam kararı aldı. Kutan, tek aday olduğu kongrede genel başkanlığa seçildi.

'Yazıklar olsun size!'
Erbakan'ın telekonferans sistemiyle canlı bağlantı yaptığı "Kurtuluş Hamlesi" adı verilen kongrede, sinevizyon gösterisi sırasında Milli Görüş gömleğinin çıkarılmaması gerektiği mesajı verildi. "Milli Görüş gömleğini çıkardık" diyen Başbakan Erdoğan ve Gül'ün görüntüleri yuhalandı. Erdoğan'ın "Gelişerek değiştim" sözünün eleştirildiği sinevizyonda, Erbakan'ın görüntüsü "Yazıklar olsun size!" derken yansıtıldı.

Kongrede Erdoğan ve Gül'ün, AB Anayasası'nı imzalaması ve İsrail Başbakanı Ariel Şaron'la el sıkışması görüntüleri de yuhalandı. Parti üyesi Ömer Vehbi Hatipoğlu da AKP'lilere "Milli Görüş gömleği kefen bezi olur inşallah!" diye seslendi. Balgat'taki evinden görüntülü telekonferans sistemiyle partililere seslenen Erbakan, yanında yetişen isimlerin kurduğu AKP hükümetini "Kıbrıs'ı kim aldı, kim verdi, ortada. İnsanlık ancak Milli Görüş'le huzur bulur" diye eleştirdi.

Erbakan salondakileri ayağa kaldırarak "Refah Yemini" de ettirdi. Kongrede "Mücahit Erbakan", "Erbakan Hocamız, feda olsun canımız" sloganları atıldı. Erbakan'ın oğlu Fatih'in de katıldığı kongrede tekbir getirildi. "Refah'ın vakti geldi" parçası çalındı.

AKP'nin, "Kayıp Trilyon" davasında "sahtecilik"ten hüküm giyen Erbakan'ın hapse girmemesi için özel yasa çıkarması kongrede ağır suçlamalara hedef olmasını engelleyemedi. Erbakan ve vefat eden eşi Nermin Erbakan'ın görüntüleri salondakileri ağlattı.

200 delege gelmedi
Kongrenin yapılacağı sabah saatlerine kadar genel başkan ismi ve listesi tartışıldı. Teşkilattan Kurtulmuş ile değişim yapılması talebine Erbakan izin vermedi. Erbakan, Kutan'la yola devam etme kararı alırken, Kurtulmuş ve ekibini Genel İdare Kurulu (GİK) listesine alarak kavganın büyümesini önledi. Kurtulmuş, "Biz siyaseti makam ve koltuk için yapmıyoruz" dedi.
Seçime tek aday olarak giren Kutan oy kullanan 998 delegeden 953'ünün oyunu alarak genel başkanlığa tekrar getirildi. Toplam 1201 delegenin olduğu partide listeye tepki olarak 45 kişi Kutan'a oy atmazken, 200 delegenin de oy kullanmaya gelmediği öğrenildi.