BIST 10.161
DOLAR 32,34
EURO 34,67
ALTIN 2.392,55
HABER /  GÜNCEL

Dolmabahçe'de Uludere eylemi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 34 kişinin ölümünün 150. gününde Dolmabahçe’de eylem yaptı.

Abone ol

Dolmabahçe’de toplanan BDP üyesi grup, “150 gün oldu vur emrini kim verdi?”yazılı pankartla eylem yaptı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde ölenlerin yakınlarının da bulunduğu eylemde kadınlar, ellerinde ölen 34 kişinin fotoğraflarını taşıyarak sloganlar attı.

Grubun eylemine destek veren BDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, “Siyasiler konuşmaya başladı. En son İçişleri Bakanı ve Başbakan bir kez daha bu olay üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Özellikle söylenenlerden sonra bizlerin dediklerinin önemi ve işaret ettiğimiz noktalar daha bir anlam kazandı. Bu açıklamaları yapmak bir sorumluluk oldu. Özellikle burada yakınlarını kaybetmiş ailelerin feryatları duyulmazken, bu katliamın arkasındaki siyasi iradenin ortaya çıkılması istenirken, bunlar konuşulmazken, gerçek suçlular yargılanmazken mağdur ailelerin suçlu yerine konması bir kez daha ve bu suçun üzerinin örtülmesi çabası görülmüştür” dedi.

Uludere’de yaşanan olayda ölenlerden Adem Ant’ın nişanlısı Gölüle Ürk de, “Her gün neden hala failler ortaya çıkartılmıyor? Bize dayatılan bu katliam, bu sindirmeler artık son bulsun. Biz katliama suskun kalmayacağız. Artık yeter diyoruz, annelerimizi ağlatmayın” diye konuştu.
Eylem sırasında çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.