BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.473,15
HABER /  DÜNYA

Esad katletmeye devam ediyor!

Suriye'de cuma namazından sonra kadın çouck dememeden yüzlerce insanı katlettiler

Abone ol

Suriye'de Humus'un Houla bölgesinde Beşşar Esed yanlılarının saldırısı sonucu 50'si çocuk, an az 88 kişinin öldürüldüğü belirtildi. Suriyeli muhalifler, "katliam"ın BM gözlemcilerine yakın bölgede meydana geldiğini ancak BM'nin olaya müdahale etmediğini iddia etti.

Muhalifler, saldırıyı "katliam" olarak adlandırırken, BM gözlemcileri Hula'ya gitti. Suriyeli muhalifler tarafından yayınlanan görüntülerde, onlarca ceset torbası görülüyor.

KADIN ÇOCUK DEMEDEN ÖLDÜRDÜLER

Suriye'deki katliamlara bir yenisi Humus'un Houla bölgesinde eklendi. Muhalifler Esed yanlılarının gerçekleştirdiği katliamda ölenlerin çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğunu belirtti. Ölenlerin bir kısmının asılarak öldürüldüğü ifade edilirken, bir kısmının top atışları sonucu yaşamını yetirdiği kaydedildi.

Öte yandan muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde çoğu çocuk çok sayıda kişinin cesedi dikkat çekiyor. Görüntülerde, çevredeki Nusayrilerin Sünnilere saldırarak, çocuk kadın ayrımı yapmadan çok sayıda kişiyi öldürdükleri anlatılıyor. Görüntülerde ayrıca Araplara ve uluslararası kamuoyuna sessiz kalmaları sebebiyle tepki gösterilirken, bir an önce harekete geçmesi isteniyor.

BU BİR İNTİKAM

Suriye Milli Meclis eski Başkanı Burhan Ğalyun ise El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, saldırının Suriye yönetimin Özgür Suriye Ordusu karşısında yaşadığı hezimetin "bir intikamı" olarak değerlendirdi. Ğalyun katliamların durdurulması amacıyla BM ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesini isteyerek, yönetime karşı uluslararası bir hamle yapma çağrısında bulundu.

BM GÖZLEMCİLERİ BÖLGEYE GİDİYOR
Saldırı sonrası BM gözlemcilerinin, Hula ilçesine gittiği belirtilirken, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Suriye'deki şiddet olaylarını "kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın sözcüsü Ahmet Fevzi, gözlemcilerin Hula'ya gitmek üzere yolda olduklarını söyledi.

SURİYE'NİN DOSTLARI TOPLANSIN
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye'deki son şiddet olayları sonrasında, uluslararası toplumu harekete geçirmeye çağırdı. Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, Suriye'nin Dostları Grubu'nun Paris'te toplanması için acil hazırlıklara başladığını da söyledi.


İŞTE O VİDEO;