BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan o mektubu okurken yutkundu

Terör örgütü PKK'ya sert çıkan Başbakan Erdoğan, şehit annesinin oğluna yazdığı mektubu okurken duygusal anlar yaşandı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde artan terör saldırıları vardı. Kayseri'deki hain saldırıyı hatırlatan Erdoğan, ardından sözü  annelerin evlat acısına getirdi.

Bir annenin şehit olan oğlunun mezar taşına yazdığı satırları Erdoğan, partisinin kadın kolları kongresinde okudu. İşte "Burayı isterseniz dinleyin çok duygulandım" diyen Erdoğan'ın ağzından o annenin sözleri:

"Anneler günü sensiz geçse de seni benden alamadılar. Sen hep içimdesin sen hep gözümdesin. Sen hep bayrağımda ay yıldızımsın. Her özel günümde baştacımsın. Sen hüznümde gözyaşımsın. Sen bana gelemedin ama ben sana geldim. Bana sevinçle gönderdiğin mektupları öpüp okşuyorum. Sen hisli bir çocuksun. Anneler yanılmaz Özhan'ım. Bana 21 yıl dolu dolu annem diyerek beni onurlandırdığın için sana binlerce kez teşekkür ederim. Seni unutmadım asla."

ALÇAKLAR, HAİNLER

Bu sözlerin ardından PKK terörünün zalimliğini örneklerle hatırlatan Erdoğan, örgütün kuklası olmakla suçladığı BDP'yi de eleştirdi:

"Bizim askerimiz bir mağaradan teröristi seni annene çıkaracağız diye ikna etti. Dışarı çıkınca 5 yıl annesini görmediğini söyledi. Böyle zalimlik nerede var? Telsiz konuşmaları basına yansıdı. "Yaralıları bırakın infaz edin" diyecek kadar alçaklar hainler insanlıktan nasipsizler.

Siz kalbinizle dua edeceksiniz, biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu kardeşliği ne PKK ne de PKK'nın kuklası bozamayacak. Biz oynanan oyunların farkındayız. Nasıl terörün değirmenine su taşındığının farkdındayız. Ne şekilde yaparlarsa yapsınlar asla bütünlüğümüzü bozamazlar."