BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.515,21
HABER /  DÜNYA

İran'da kadınlara özel kahvehane

İran gazetesi Hamshahri kadınlara özel kahvehaneler açılsın mı açılmasın mı, tartışmasını gündeme getirdi.

Abone ol

İran'ın başkenti Tahran'da sadece kadınlara hizmet veren ve garsonları kadınlardan oluşan kahvehane açılması girişimleri kamuoyunda tartışmaya neden oldu.

İçki içmenin yasak olduğu İran'da, son günlerde kadınlara özel kahvehaneler açılsın mı açılmasın mı tartışması yaşanıyor.  

İran'ın en çok satan gazetelerinden Hamshahri (Hemşehri), kadınlara özel kahvehaneler açılsın mı açılmasın mı, tartışmasını farklı çevrelerin görüşlerine yer vererek gündeme getirdi.

İRAN'DA KADINLARIN YÜZDE 28'İ NARGİLE İÇİYOR

Hamshahra gazetesi, son yapılan istatistiklere yer vererek, İran'da kadınların yüzde 28'inin nargile içtiğini ve sigaraya başlama yaşının 12'ye kadar düştüğünü yazdı.

Gazete, İran Kahvehane Sahipleri Birlik Başkanı Abbass Alaei'nin , kadınlar için özel kahvehanelerin  yakında açılacağını söylediğini ifade ederek, Kadın ve Aileden Sorumlu Başkan Vekili Parvin Headditie'nin ise, kadınlar için açılacak kahvehaneler konusunda henüz izin verilmediği ifade ettiğini yazdı.

Emniyet Genel Müdürü İsmail Ahmedi Mukaddem'in, konuyla ilgili bir basın toplantısı yaptığını belirten gazete, Mukaddem?in bu toplantıda "kadınlar için özel kahvehane" açılması fikrine karşı olduğunu söylediğini ifade ederek, emniyet müdürünün "Kadınların neden kahvehaneye gitme ihtiyacı duyduğunu anlamıyorum. Bunun bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Bu haberden hiç memnun değilim ve buna karşıyım" sözlerine yer verdi.