BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.324,78
HABER /  EKONOMİ

Dolar/TL saat 14.00'dan sonra aniden düştü kurda son durum

Dolar kritik haftada sancılı bir seyir izliyor. Sabah 6.18'e kadar çıkan dolar öğleden sorra düştü. Kur günü 6.10'nun üzerinde tamamladı. İşte piyasaların gün sonu raporu.

Abone ol

Dolar için bu hafta çok kritik iki olay var. Bunlardan biri piyasaların aylardır beklediği Rahip davası. Diğeri ise bu hafta açıklanacak olan enflasyonla mücadele programı. Piyasaların beklediği bu iki gelişmeden enflasyon programına ilişkin haber geldi. Program yarın saat 13.00'da İstanbul'da kamuya açıklanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, attığı Twitter iletisinde "Yarın açıklayacağımız Enflasyonla Topyekun Mücadele programı ile bu dayanışmayı çok daha ileri taşıyacağız" dedi.

Doların gün sonu rakamı:
Bugün en yüksek 6.18'i gören dolar kuru öğleden sonra 6.12-6.14 bandına oturdu. Gün sonunda kur 6.14'lere yerleşmiş göründü. İşte piyasaların kapanışında gelen rakam:

Brunson davası 12 Ekim'de : İzmir'de devam eden yargılaması kapsamında 12 Ekim'de mahkemeye çıkacak olan Brunson, hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde 35 yıla kadar hapis cezası alabilir. Çıkacak karara göre dolar rekor da kırabilir düşebilir de... Piyasadaki beklenti her iki yönde de doların sert hareketler yapacağı yönünde.

Enflasyon TÜİK başkanını yedi
Enflasyon verilerinin beklentilerin oldukça üzerinde açıklanması sonrası TÜİK Başkan Yardımcısı Enver Taştı görevinden alınırken, TÜİK yaptığı yazılı açıklamada TÜFE'nin kişilerden ve makamlardan bağımsız olarak hesaplandığını belirtti. Taştı'nın yerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Enerji Bakanlığı döneminde birlikte çalıştığı Yinal Yağan getirildi. Söz konusu Genel Müdür Yardımcılığı bölümünde en önemli anket ve istatistikler gerçekleştiriliyor. Başta işsizlik verileri olmak üzere enflasyon ve demografik istatistikler de bu dairede oluşturuluyor.

Ticaret Bakanlığı'nda fahiş fiyat artışlarına sıkı markaj