BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.423,37
HABER /  EKONOMİ

Dolar kurunda son durum 5.88'i görmüştü

Yeni yıla 5.30 seviyesinden başlayan ancak yılın ikinci gününde Apple’in ciro tahminlerini düşürmesi ve Asya’daki hacim darlığı nedeni ile 5.88’e kadar yükselen dolar haftanın son işlem gününü 5.41'den kapattı.

Abone ol

Dolar 2019’a 5.30 seviyesinde başladı ancak Japonya’daki hacim darlığı ve Apple CEO’su Tim Cook’un açıklamaları sonrası 5.88’e çıkmıştı. Perşembe sabahında kendini toplarlayan dolar 5.50-5.45 aralığında hareket etmeye başlamıştı.

Dolar haftanın son işlem günü olan 4 Ocak Cuma sabahına 5.44’ten uyandı. Dolar/TL'de bu yükselişin, uluslararası piyasalarda görülen volatiliteden dolayı riskten kaçış ve Asya'daki hacimsiz işlemlerde algoritmaların tetiklenmesi olarak gösteriliyor.

KÜRESEL ENDİŞELER DEVAM EDİYOR...Küresel ekonominin yavaşladığı endişelerini canlı tutan Çin imalat PMI verisinin ardından yen gibi güvenli liman kabul  edilen para birimleri dolar karşısında değer kazandı.

ABD'de bazı devlet hizmetlerine ödenek bulunamaması ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımlarına tahmin edilenden önce ara vereceği  beklentisi de yatırımcıların temkinli olmasına neden oluyor. Öte yandan jeopolitik gelişmeler, Suriye'de devam eden belirsizlikler, ABD-Türkiye ilişkileri ise piyasalarda yakından izlenmeye devam ediliyor.

Saat 16:53'de dolar, euro ve sterlin