BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.407,74
HABER /  GÜNCEL

Yasak aşk cinayetinde bomba sözler: Ali ile ilişkim varken boşanmak istedim

Muğla'nın Bodrum ilçesinde başından tabancayla vurularak öldürülen ve cesedi makilik alanda bulunan iş adamı Ali Özdemir'in ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması tamamlandı. Sanık M.Ö. ile 11 yıl evli kaldıklarını, eşinin kendisini hiç kıskanmadığını ifade eden T.S, ''Ali ile duygusal ilişkim olduğu dönemde de eşimden boşanmak istediğimi söyledim." dedi.

Abone ol

Muğla'nın Bodrum ilçesinde başından tabancayla vurularak öldürülen ve cesedi makilik alanda bulunan iş adamı Ali Özdemir'in ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması tamamlandı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde 2 gün önce başlayan duruşmaya, tutuklu sanıklar M.Ö. ve eski kayınpederi A.S, tutuksuz yargılanan K.S, F.S. ve İ.A, maktulün yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmaya, Kuşadası 5. Asliye Ceza Mahkemesi Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) salonundan katılan tutuklu sanık M.Ö'nün dava sürecinde boşandığı eşi T.S. mahkeme heyetinin yaşananlara ilişkin soruları üzerine beyanda bulundu.

''BOŞANMAK İSTEDİĞİMİ SÖYLEDİM''
Sanık M.Ö. ile 11 yıl evli kaldıklarını, eşinin kendisini hiç kıskanmadığını ifade eden T.S, "Evlilik dönemlerimizde çok sık tartışırdık. Ali ile duygusal ilişkim olduğu dönemde de eşimden boşanmak istediğimi söyledim." dedi.

''BUNALIMDA OLDUĞUM İÇİN UMURSAMAMIŞTIM''
"Olay günü eve geldiğinde herhangi bir olumsuzluk var mıydı?" sorusuna T.S. şu yanıtı verdi:

"Eve geldikten sonra eski eşim bahçede düzgün olan odunları kendince düzeltmeye çalışıyordu. Yeşil renkte bahçede duran küreğin de toprağa saplı olduğunu gördüm. Bu kürek toprağa hiç saplanmıyordu. Ali Özdemir kaybolduktan sonra M.Ö. bana, bizim evimiz aranırsa evin bahçesinde Ali'nin bahçede ateş etmesi sonucu bulunan boş kovanlar ve mermilerin yanlış anlaşılabileceğini söyleyip bu kovanları Bitez'deki ailelerine ait bahçeye gömeceğini söylemişti. O dönem psikolojik olarak bunalımda olduğum için bu durumu pek umursamamıştım."

Sanık M.Ö. ise boşandığı eşi T.S'nin söylediklerinin çoğunun yalan beyandan ibaret olduğunu savundu. Taraf avukatları da T.S'ye olaya ilişkin sorular yöneltti.  

Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan M.Ö'nün tutukluluk halinin devamı, A.S'nin ise adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı 18 Ocak'a erteledi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ
Bitez Mahallesi'ndeki bir beach club'ın işletmeciliğini yapan, aynı zamanda unlu mamuller ve pastane zinciri sahibi, 2 çocuk babası Ali Özdemir, geçen yıl 6 Ocak'ta ortadan kayboldu. Yakınlarının kayıp ihbarı üzerine iş adamı Özdemir için arama çalışması başlatıldı. Özdemir'in kaybolmasının ardından 12 Ocak'ta da eski ortağı kafeterya işletmecisi Mustafa Özbelen, tarım ilacı içerek, intihar girişiminde bulundu.

Mustafa Özbelen, tedavisinin ardından 15 Ocak'ta Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, Özdemir'i evde tabancayla vurup öldürdüğünü itiraf etti. Mustafa Özbelen, itirafının ardından Özdemir'in cansız bedenini sakladığı yeri de gösterdi. Özdemir'in cesedi, Çırkan Mahallesi Pedasa Dağı eteklerinde bulundu.

Mustafa Özbelen ile birlikte eşi T.S. (36), kayınpederi Arif Sobacı, kayınvalidesi F.S. baldızı K.S. ve arkadaşı J.D.'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Mustafa Özbelen ile kayınpederi Arif Sobacı tutuklandı. Sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde T.S., eşi Mustafa Özbelen'in eski ortağı Ali Özdemir ile olan ilişkisini anlattı. Yasak aşkı itiraf eden T.S. ile F.S., K.S. ve Rus avukat A.K.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ali Özdemir'in cenazesi, memleketi İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde toprağa verildi.