BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  GÜNCEL

Doktorum dedi ve dolandırdı!

Kendisini doktor olarak tanıtıp birçok kişiyi dolandıran kişi polis tarafından yakalandı. İşte onun dolandırıcılıktan elde ettikleri...

Abone ol

İZMİR ve çeşitli kentlerdeki hastanelerde, özellikle yaşlılara kendisini 'doktor' olarak tanıtıp, işlerini halledeceğini söyleyerek para ve değerli eşyalarını aldığı ileri sürülen E.G. ile suç ortağı A.G., polis tarafından yakalandı. Bugüne kadar aynı yöntemle yaklaşık 10 bin TL'lik haksız kazanç elde eden dolandırıcılardan E.G.'nin, 84 ayrı suçtan kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kentte ve diğer illerdeki hastanelerde meydana gelen dolandırıcılık olaylarını incelemeye aldı. Şikayetler doğrultusunda yapılan araştırmalarda, şüpheli kişinin, özellikle yaşlılara kendisini doktor olarak tanıttığı, ilaç, iğne, ulaşım gibi konularda yardım edeceğini söyleyerek para ve değerli eşyalarını aldığı, bu sırada yanına gelen suç ortağının, 'Hocam' diye hitap ederek güvenililiğini arttırdığı ve eylemlerini gerçekleştirdikten sonra birlikte ortadan kayboldukları belirlendi. Hastanelerin güvenlik kamerası kayıtlarındaki inceleme sonucu, dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdikleri saptanan 39 yaşındaki E.G. ve suç ortağı 20 yaşındaki A.G., takip sonucu Basmane Semti'nde yakalandı.

10 BİN TL'LİK HAKSIZ KAZANÇ
İki zanlının, bugüne kadar aynı yöntemle, 5'i İzmir'de olmak üzere, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Denizli, Edirne, Konya, Kütahya, Sakarya, Burdur ve Uşak'ta toplam 16 dolandırıcılık gerçekleştirdikleri ortaya çıkarıldı. Gösterdikleri yerlerde, çok sayıda sahte kimlik, belge, akredite kartı ele geçirildi. Zanlıların, bu olaylardan, altın ve para olmak üzere yaklaşık 10 bin TL'lik haksız kazanç sağladıkları belirlendi. E.G.'nin, ayrıca, 84 ayrı suçtan kaydının bulunduğu, 7 ayrı dolandırıcılık ve hırsızlık suçundan arandığı saptandı. Emniyette işlemleri tamamlanan iki zanlı, Adliye'ye sevk edildi.