BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,20
ALTIN 2.457,77
HABER /  DÜNYA

Doktoru zorla evlendirmeye kalkıştılar

Bangladeş'li kadın doktor, ailesi tarafından tuzağa düşürüldü, zorla evlendirildi, şimdi boşanmak için savaşıyor

Abone ol

İNTERNETHABER

Humayra Abedin, ailesinin zorla evlendirdiği adamla evliliğinin iptal edilmesi için hukuk mücadelesi veriyor.

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetlerinde pratisyen hekim olarak çalışan Abedin, Bangledeş'deki ailesi tarafından tuzağa düşürüldü ve zorla evlendirildi. 33 yaşındaki kadın, Londra Yüksek Mahkemesi'nin ültümatonu ile serbest bırakıldı ve İngiltere'ye döndü.

2002 yılında pratisyen hekim olarak Londra'ya gelen ve burda yaşamaya başlayan Humeyra Abedin, bir gün ailesinden gelen bir mektup nedeniyle Bangladeş Dakka'ya dönüyor. Mektupta annesinin çok hasta olduğu ve onu görmek istediği yazıyordu.

Ailesi öyle bir tuzak kuruyor ki, Dakka'daki bir psiyatri kliniği 33 yaşındaki doktor için 'mental olarak hastadır ve kendi kararlarını veremez' diye bir rapor düzenliyor.

Düştüğü tuzağı anlayan kadın, İngiltere'deki arkadaşlarına mesaj göndererek durumunu anlatıyor ve böylece hükümet işe karışıyor. Londra Yüksek Mahkemesi, Bangladeş'deki aileye ültümaton çekerek, Abedin'i derhal özgür bırakmalarını söylüyor. Adli süreçle uğraşmak istemeyen aile sonunda pes edip kızlarını serbest bırakıyorlar ve gitmesine izin veriyorlar.

14 Kasım 2008'de gerçekleştiğini söylediği evliliğin iptali için, İngiltere'ye döner dönmez iptal davası açan doktor Humeyra Abedin, baskı ve zorlamayla düğüne bile katlanmak zorunda kaldığını söyledi.

Dakka Yüksek Mahkeme yargıcı Syed Mahmud Hossain de, ailenin yaptığı bu akıl almaz işin kesinlikle kabul edilemez olduğunu duyurdu.

Şimdi hem Londra hem de Dakka yüksek mahkemeleri evlilik iptali için ortak çalışma yürütüyor.