BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.438,86
HABER /  GÜNCEL

Doktorlar da bunu yaparsa

Sahte reçete ve raporlarla devleti dolandıran şebeke çökertildi. Aralarında tam 14 doktor var.

Abone ol

Sahte rapor ve reçete düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) dolandırdıkları iddiasıyla aralarında 14 doktorunda bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda devletin 3-4 milyon TL zarara uğratıldığı belirlendi.
Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda bazı eczacı, doktor ve ilaç firmaları mümessillerinin beraber hareket ederek sahte ve usulsüz düzenledikleri rapor ve reçetelerle SGK'yı dolandırdıklarını belirlendi. Yapılan tespitler üzerine yaklaşık 2 yıl süren ''Beyaz Üçgen'' adı verilen projeli bir çalışma başlatıldı.

Takip ve delillendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen operasyonda biri tabip yarbay 14 doktor, 3 eczane sahibi, 6 eczane çalışanı, 2 ilaç mümessili ve bir özel huzurevi müdürünün de aralarında olduğu 60 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte çok sayıda hasta raporu, reçete, sağlık karnesi, kimlik fotokopileri, kesilmiş ilaç kupürleri ele geçirildi.

Emniyette sorgulanan 60 zanlıdan 34'ü tutuksuz yargılanmak üzere savcılık talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı. 26 zanlı ise 'suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, sahte belge düzenlemek, kamu kurumunu dolandırmak yoluyla haksız kazanç elde etmek, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye atmak, rüşvet almak-vermek' iddialarıyla sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Şebeke üyelerinin yakınlarını hasta gibi göstererek gözaltına alınan doktorlara rapor düzenlettirdikleri ve pahalı ilaçlar yazdırdıkları belirlendi. Şüphelilerin huzurevinde kalan yaşlılara da reçetelerle astım, psikiyatri bozukluğu, şeker hastalığı gibi devam eden sahte hasta raporu oluşturdukları tespit edildi. Operasyonda devletin 3-4 milyon TL arasında zarara uğratıldığı öğrenildi.