BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Doktora 3500 YTL maaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sağlık hizmetlerini genişletiyor.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir süredir verdiği sağlık hizmetleri, giderek büyüyor. Sağlık taramaları, poliklinik hizmetleri ve özellikle muhtaçlara evde tedavi şeklindeki hizmetler, vatandaşın takdirini kazandı.

Sağlık A.Ş. tarafından yürütülen hizmetlerin 12 milyonluk İstanbul'a yaygınlaştırılması için kapasite artırılıyor. Bu çerçevede yeni elemana ihtiyaç duyan Sağlık A.Ş., maaşları 2 bin 500 ila 3 bin 500 YTL arasında değişecek olan sağlık personeli, özellikle doktor alımı yapacağını duyurdu.

Önleyici sağlık hizmetleri çerçevesinde yapılan çalışmalar için birçok branşta doktora ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Bu konuyla ilgili görüşlerini aldığım Sağlık A.Ş. Genel Müdürü Dr. Muhammed Misir, 100'e yakın hekime ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Misir, "Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde hizmetlerimizi büyütmek istiyoruz. Bir ülkedeki vatandaşların en temel haklarından biri, doğumlarından yaşamlarının son anına dek sağlık güvencesine kavuşturulmuş bir yaşam sürebilmektir. Bu güvencenin sağlanabilmesi devletin sağlık hizmetlerini toplumun tüm kesimlerine kaliteli, güvenli, eşit, çağdaş standartlarda, ekonomik ve kolaylıkla erişebilir nitelikte sunmasıyla mümkündür. Çalışmalarımız bu çerçevede sürüyor. Ben çok sayıda doktorumuzun müracaat edeceğini tahmin ediyorum" dedi.

Yeni göreve başlayacak olan doktorlar, mobil sağlık TIR'ları, evde sağlık hizmetleri, kadın ve aile sağlığı, Hızır Acil ambulans hizmetleri ve Özürlüler Merkezi'nde görev yapacak. Günde 8 saat çalışacak personele, 2 bin 500 ila 3 bin 500 YTL arasında net maaş verilecek.