BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Doğu'nun Paris'inde tango coşkusu

Ne kepenk kapatma, ne sokak eylemleri ne de gerilimli siyasi tartışmalar... Diyarbakır'ın gündeminde tango var.

Abone ol

Doğu'nun Paris'i olarak nitelendirilen Diyarbakır bu tanımlamaya uygun bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Sık sık sert siyasi polemikler, sokak eylemleri ve kepenk kapatmalarla gündeme gelen Diyarbakır'da bu kez latin rüzgarı esecek. Diyarbakırlılar 3 gün boyunca aşkın dansı tangoyla coşacak. 


Arjantin tangosunu Türkiye'ye getiren kişi olarak bilinen tango ustası Metin Yazır, 2 yıldan bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentlerinde tango etkinlikleri düzenlediklerini belirtti.

Bu süre içinde Diyarbakır, Batman, Erzurum, Malatya ve Mardin'de yaptıkları etkinliklerden sonra 30 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır'da 1. Güneydoğu Anadolu Arjantin Tango Festivali düzenlemeye karar verdiklerini anlatan Yazır, etkinliğe Arjantin'den 5 kişilik bir ekibin de katılacağını söyledi.

Etkinliklere katılmak için İstanbul, İzmir, Ankara, Malatya ve bölgedeki diğer illerden insanların program için kendilerini aradığını belirten Yazır, şöyle dedi:
''3 günlük programımızda halka açık ücretsiz temel tango eğitimleri ile çeşitli şovlar yer alacak. Festival 30 Nisan akşamı yapılacak açılış milongası ile başlayacak. 1-2 mayıs tarihlerinde 13.00-16.00 saatleri arasında halka açık ücretsiz temel tango eğitimi ile ileri seviye eğitim çalışmaları da olacak. Etkinlik kapsamında ayrıca Arjantin'den gelen 5 kişilik bir tango orkestrası da canlı müzik eşliğinde tango gösterisi yapacak. Bu ekip şu anda Avrupa turnesinde ve bunların gelmesi festivale ayrı bir renk katacak.''

Yazır, bu festivalden sonra geleceğe dönük projelerinin olduğunu ifade ederek, ''Bu yıl ilkini yapacağımız festivali gelecek yıllarda devam ettireceğiz'' diye konuştu.