BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,79
ALTIN 2.428,50
HABER /  DÜNYA

Doğuhan okuluna kavuştu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda okuma yazma bilmediği için öğretmeni tarafından sınıfa alınmayan ikin...

Abone ol

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda okuma yazma bilmediği için öğretmeni tarafından sınıfa alınmayan ikinci sınıf öğrencisi Doğuhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün devreye girmesiyle sınıfına ve arkadaşlarına kavuştu. Ancak, Doğuhan’ın sınıfa kabulü, bu kez diğer öğrenci velileri tarafından tepki gördü.
Doğuhan’ı sınıfta istemediklerini söyleyen öğrenci velileri, okula gelip Doğuhan’ın ailesi ve basın mensuplarıyla tartıştı.
75. Yıl Lisesi 2/A sınıfı öğrencisi ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun torunu Veysel Şatıroğlu’nun üvey oğlu Doğuhan Y (8) isimli öğrencinin okuma yazma bilmediği için sınıfının ahengini bozacağını gerekçe göstererek öğretmeni tarafından derse alınmaması, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç’ın devreye girmesiyle sona erdi. Annesi ve üvey babasıyla birlikte okula gelen Doğuhan Y, sınıf arkadaşlarıyla birlikte sınıfına girerek ders başı yaptı. Ancak, durumu öğrenen bazı veliler, okula gelerek duruma tepki gösterdi.

ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ
Yaşanan olayı tatlıya bağlamak amacıyla okula gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, okul idaresi ve Doğuhan Yağmuroğlu’nun ailesi ile görüşmelerde bulunduktan sonra sınıfa girerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Kılıç, Doğuhan’ın eksiklerinin bir an önce belirlenerek giderilmesi konusunda gerekenin yapılmasını istedi.

VELİLERDEN TEPKİ
Doğuhan’ın eğitim göreceği 2/A sınıfındaki bazı öğrencilerin velileri ise okul bahçesine gelerek Doğuhan’ın ailesine tepki gösterdi. Ailenin karşılık vermesi üzerine olayların büyümesini, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç ve okul idaresi engelledi. Kılıç ile görüşmek isteyen veliler, basın mensuplarını hedef alarak toplantıya girmelerine engel olmaya çalıştı. Milli Eğitim Müdürü’nün ricası üzerine basın mensupları okuldan ayrıldı.
Aşık Veysel’in torunu olan Veysel Şatıroğlu, okulda bulunan Aşık Veysel fotoğrafının önünde yaptığı açıklamada, Aşık Veysel’in torunu olduğunu belirterek, zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.
Manavgat 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu 2/A sınıfına giden Doğuhan Y (8) isimli öğrencinin, öğretmeni tarafından okuma yazmayı iyi bilmediği ve sınıfın ahengini bozacağı gerekçesiyle sınıfa alınmadığı ve aynı okulda eğitim gören iki kardeşiyle her gün okula gelip içeri giremediği için okul kapısında beklediği ileri sürülmüştü.
Okul idaresi tarafından Doğuhan’ın okuma yazma bilmiyor diye sınıfa almayan sınıf öğretmeni hakkında tutanak tutularak Milli Eğitim Müdürlüğüne bilgi verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri öğretmen hakkında soruşturma başlattı.
(İHA)