BIST 10.213
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.443,27
HABER /  DÜNYA

400 kişilik işe rekor başvuru

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 400 kişilik kadro açılan iş...

Abone ol

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 400 kişilik kadro açılan işe, bin 500 kişi başvurdu.
Siverek’in Yenişehir Mahallesi’nde bulunan kapalı spor salonunda kayıt için başvurular sabah saatlerinde başladı. 400 kişinin kamu kurumlarında 9 ay boyunca çalışacaklarını öngören işe, bin 500 kişi başvurdu. Başvuru öncesi polis ekipleri, yoğun güvenlik önlemleri aldı. Aynı anda başvuru yapılmasından dolayı izdiham yaşanırken, polis ekiplerinin kurduğu barikatı yıkan vatandaşlar, içeriye girmek için birbirlerini ezdi. Polis ekipleri yaşanan kargaşayı engellemek için müdahalede bulunurken, Siverek İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Çetin, vatandaşları sakinleştirmek için anons yaparak uyarılarda bulundu.
Kapıların açılmasıyla birlikte vatandaşlar içeri girerken, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal da kapalı spor salonuna gelerek, iş başvurusunda bulunan vatandaşların sakin olmasını, kayıtlarının en kısa sürede alınacağını söyledi. Kayıtların başlamasıyla birlikte vatandaşlar, sırasıyla başvurularını tamamladı.
(İHA)