BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.424,80
HABER /  DÜNYA

Türkiye ‘e-ticaret sitesi’ çöplüğü

Türkiye’de her yıl yaklaşık 15 bin e-ticaret sitesi kuruluyor fakat sadece 100 kadarı yoluna devam edebiliyor.<br/>İnternet üzerinden online...

Abone ol

Türkiye’de her yıl yaklaşık 15 bin e-ticaret sitesi kuruluyor fakat sadece 100 kadarı yoluna devam edebiliyor.
İnternet üzerinden online mağazacılık çığ gibi büyüyor. Fakat e-ticaret sanıldığı kadar kolay değil. Dropship Türkiye’nin Genel Koordinatörü Pınar Şahin, "2013 yılının ilk 6 ayında sanal postlarda dönen para miktarının 30 milyar TL ve hane halkının internet kullanım oranı henüz yüzde 40 civarında, internet pazarı Türkiye için henüz çok yeni fakat hızla büyüyor. Türkiye’de her yıl 15 bin kadar e-ticaret sitesi kurulup ve kapanıyor ve 2 senenin sonunda bu 15 bin e-ticaret sitesinden sadece 100 kadarı yoluna devam edebiliyor. Ama bu süreçte insanlar büyük hayallerle büyük paralar harcıyor" dedi.

E-TİCARET YAPACAKLARA YOL GÖSTERİYORLAR
Dropship Türkiye olarak ürünü olan herkesin e-ticaret ile müşteriye ulaşmasını amaçladıklarını söyleyen Şahin, "E-ticaret yapacaklara bir yanda işi öğretirken, diğer yanda da e-ticaret sektöründe doğru bilinen yanlışlar ile yanlış bilinen doğruları uygulayarak gösteriyoruz. E-ticaret sitelerine ürün tedariği, yazılım, tanıtım, satın alma ve kargo süreçlerinin tek elden yönetilmesi hizmetlerini vererek maliyetlerini minimize ederek yola yeni çıkan girişimcilerin daha kolay karar vermesine imkan sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
Yeni kurulan e-ticaret sitelerinin doğduktan sonra yürümesine kadar olan süreçlerini üstlendiklerini belirten Şahin, “Aslında bizim dönemimiz sitelerin karar sürecini kapsıyor. Şirket burada ürünleri ile ilgili yatırıma devam etme, işini büyütme noktasında çok ciddi bir veri ve öngörüye sahip oluyor. Bu şekilde ilk dönemlerini üstlendiğimiz ve şu anda popüler hale gelen e-ticaret siteleri var. Bu da bizi gururlandırıyor" diye konuştu.
(İHA)