BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,73
ALTIN 2.410,53
HABER /  POLİTİKA

Doğuda DTPlilerin tepkisi

DTP'nin seçimi yitirdiği Ağrı, Muş başta başta bazı ilçelerde sonuçlara tepkiler sürüyor...

Abone ol




ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Seçim bitti TBMM kulisi doldu ancak gündem yine seçimdi. Seçim sonuçlarının en fazla tartışıldığı yerlerin başında da doğu ve güneydoğu anadalo bölgesi geliyordu. AK Parti kulisinde en çok konuşulan konulardan biri Doğu'da alınan sonuçlar ve Muş ve Ağrı gibi AKP'nin seçim kazandığı yerlerde DTP'lilerin hala seçim sonuçlarını kabullenmemesi oldu.

DTP'NİN İTİRAZLARI
Özellikle bölge milletvekilleri, DTP'lilerin Ağrı ve Muş'ta bugün gösteriler yaptıklarını YSK'ya seçim sonuçlarına itirazda bulunmalarına karşın hala bölgede gerginliğin sürdüğünden yakındılar. Özellikle Ağrı'da çok sayıda DTP milletvekilinin bulunduğunu, burada bir miting yapıldığı ve kepenk kapatma ve taşkınlıkların olduğunu anlatan bölge milletvekilleri, "DTP'liler seçim sonuçlarını içine sindirmeli" dediler.

TEPKİLER SÜRÜYOR
Öte yandan; Van'ın Erciş ilçesinde 6, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde 1 araç kundaklandı.Bu kundaklamaların da se çim sonuçlarına yönelik tepki olup olmadığına ilişkin soruşturma yapılıyor. Ağrı'da olaylar yaşandığını bildiren AKP'liler, Muş'ta da ve bölgedeki bir çok ilçede de benzer tepkilerin bulunduğundan yakındılar.

BASKI VARDI
Öte yandan Diyarbakır'da seçimi yitiren AKP'li Kudbettin Kuzu da; sandık başlarında DTP lehine ve AKP aleyhine fiziksel ve pisikolojik baskı olduğunu ve bunun sonucunda en az 10 puanlık bir kayıpları bulunduğunu ileri sürdü. Kuzu, bölgede seçim kampanyasının çok sert yürütülmesinden ve yapılan baskılardan yakınırken, "Bu baskılar olmasa belki yine seçimi yitirirdik ama bu kadar fark olmazdı. oyumuz yüzde 40 düzeyinde olurdu. bu da önemli" dedi.