BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.413,63
HABER /  SPOR

Dört yıldız tek yumruk

Yarın İspanya ile karşılaşacak Milli Takım'ın yıldız oyuncuları, yarınki maçta galibiyetten eminler.

Abone ol

Nihat, Tuncay, Arda ve Semih, kamp yapılan Swissotel'de düzenledikleri basın toplantısında, İspanya maçıyla ilgili görüşlerini açıkladılar.

Yıldız futbolculara maçla ilgili rüya görüp görmedikleri soruldu. Her biri ilginç cevaplar verdiler.

Nihat, İspanya'da dünyanın en iyi takımına karşı oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:

TÜRKİYE'DE HER ŞEY FARKLI OLACAK

''Orada hem oyuncu, hem de stat açısından her şey çok iyiydi, rakip de çok iyiydi. Ama herkes gördü, Türk Milli Takımı her şeyi yaptı. Golü yiyene kadar her şeyi yerine getirdik. Gol pozisyonlarına girince atmam gerekiyordu. Sonuçta daha zorlarını attım. Arkadaşıma da çıkarabilirdim ve golü kaçırdık. Maçta eksik olan goldü. Türkiye'de her şey farklı olacak. Yenilmeyecek hiç bir takım yok. Yenmek için sahaya çıkacağız. Doksan dakika boyunca hem biz hem taraftarlarımız çok sabırlı olmalı. İspanya seyircisi, 60 dakika takımları pozisyona bile giremezken çok sakindi, inşallah aynı atmosferi burada yaşamak istiyoruz.''

''İspanya'yı yenmek rüya değil, yenilmeyecek takım yok. Zamanı geldiğinde onlar da yenilecek, inşallah o gün çarşamba günüdür'' diyen Nihat, ilk maçta da rakipten çok koştuklarını, ancak rakibin daha akıllı koşular yaptığını ifade etti.

BAZER GEREKSİZ KOŞTUĞUMUZ DOĞRU

Nihat, ''Maçta istediğimiz bölümlerde topa sahip olamadık. Topa sahip olamayan fizik olarak zorlanır. Golden sonra etkinlik gösteremedik. Kendi takımımda dahi bu kadar koştuğumu hatırlamıyorum. Bazen gereksiz koştuğumuz da doğru. Bunun için fiziksel düşüş yaşamış olabiliriz. Gol atsaydık herhalde çok güzel olacaktı'' şeklinde konuştu.

Futbolcular olarak saha dışında rahat bırakılmadıklarının bir gerçek olduğunu dile getiren Nihat, sözlerini şöyle sürdürdü:

BAŞARI VE BAŞARISIZLIK ÇOK ABARTILIYOR

''Kişisel anlamda arkadaşlarımdan daha rahat gelmedim. Uzun süre sakatlık yaşadım, stresli, sıkıntılı dönemler geçirdim. Ancak, buraya geldiğimizde hepsini unutuyoruz. Çok iyi arkadaşlığımız var, bunu sahaya çıktığımızda göstermeye çalışıyoruz. Bu kadar sıkıntımıza rağmen, orada İspanya gibi takıma 1-0 yeniliyoruz. Türk Milli Takımı'nı o kadar bir yere getirmişiz ki, 90 bin kişinin önünde Bernabeu'da 1-0 yeniliyoruz ama eleştirilebiliyoruz. Bu Türk Milli Takımı'nın nereden nereye geldiğini gösteriyor.''

Lejyoner futbolcu, kendi işlerinde her şeyi günlük yaşadıklarını ifade ederek, ''Bugün iyiysek iyiyiz, dün yok. Bizde başarı da başarısızlıklar da çok abartılıyor. Ben o golü atsam '7 ay oynamadı ama golünü attı' denilirdi, atamadım '7 ay oynamadığı için o golü atamadı' denildi. Avrupa Şampiyonası'nda Çek maçında o golü atmasam vatan haini ilan edilirdim, attım kahraman oldum. Bence ne başarının çok abartılması, ne de başarısızlıkta yerden yere vurmak gerekir'' şeklinde konuştu.

Nihat, bir İspanyol gazetecinin, ''İspanyol futbolcular en zor maçlarını Türkiye'ye karşı oynadıklarını söylüyorlar'' sorusunu, İspanyolca yanıtladı. Nihat, ''İspanya maçında elimizden geleni yaptık'' derken, aynı gazetecinin, ''Niçin maç Ali Sami Yen Stadı'nda'' sorusunu üzerine de Nihat, ''İstanbul'daki diğer statlarda da zaferler kazandık. Ali Sami Yen Stadı için 'cehennem' iyi anlamda söyleniyor, taraftarın baskısı anlamında, yoksa başka bir anlamda cehennem değil'' şeklinde konuştu.

ARDA: ''YARINKİ MAÇTA OFANSİF OLABİLİRİM''

Futbolculardan Arda, yarınki maçta daha ofansif oynayabileceğinin sinyallerini verdi. Bernabeu'da takım oyuncusu olarak hareket ettiğini kaydeden Arda, şunları kaydetti:

''Onlara pozisyon vermedik, bizim var. Çok büyük takımlardaki büyük oyuncular bile, ki ben yıldız değilim takım oyuncusuyum, takım oyununa bağlı olup, pozisyona girmeden maçı bitirebilirler. İspanya'da kötü oynamadan kaybettik. Ali Sami Yen de takım oyununa hücum açısından daha çok katkı sağlayan bir Arda olabilir. Yarın kazanmak istiyoruz. Yarınki Arda'nın farkı olabilir. 90 dakika boyunca tek bir çalım bile atamam ama maçı kazanabiliriz. Benim için önemli olan budur.''

ARDA: RÜYA GÖRÜYORUM AMA BUNLAR MAÇLA İLGİLİ DEĞİL

Arda, ''Maçla ilgili rüya görüyor musunuz'' sorusu üzerine, hangi takımla olursa olsun galibiyet için rüya görmeyecek durumda olduklarını kaydederek, ''Bu duruma getirdik ülkemizi. Biz rahatız. Rüya görüyorum ama bunlar maçla ilgili değil'' diye espri yaptı.

TUNCAY: RÜYALARI GERÇEĞİ ÇEVİRİYORUZ

Tuncay ise aynı soru karşısında, rüyalarla yola çıkmadıklarını belirterek, ''Biz rüyaları gerçeğe çeviriyoruz. Maça, 'Dün akşam rüya görmüştük, bu akşam kazanacağız' diye çıkmayacağız. Biz bir çok şeyi gerçeğe çevirdik. Yine kazanmak istiyoruz'' dedi.

SEMİH: RÜYA GÖRÜYORUM AMA UNUTUYORUM

Semih ise ''Rüya görüyorum ama sabah unutuyorum. İspanya ile oynuyoruz, kazanmak istiyoruz, korkumuz yok, yenilmeyecek bir takım değil. Bunu herkes sahada görecek'' ifadesini kullandı.

Diğer yandan Tuncay, milli takım havasının çok farklı olduğunu belirterek, ''Burada aile gibiyiz, arkadaşlık ortamı bambaşka. Herkes birbirine yardımcı oluyor ve stres ortadan kalkıyor. Oyuncular, kulüplerindeki sorunları buraya yansıtmıyorlar'' dedi.