BIST 10.317
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.453,74
HABER /  GÜNCEL

Doğu yine kara teslim!

Ağrı'da kar ve tipi nedeniyle kapanan, Doğubayazıt-Çıldıran karayolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Abone ol

Ağrı'da kar ve tipi nedeniyle kapanan, Doğubayazıt-Çıldıran karayolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Doğubayazıt Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Doğubayazıt-Çıldıran karayolunun tekrar ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yılmaz, yolda mahsur kalan yolcuların tamamının kurtarıldığını, herhangi sağlık problemlerinin bulunmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Mahsur kalanların hepsi kurtarıldı. Yolda mahsur kalan yok. Sürekli tipi olması nedeniyle karayolunu tekrar ulaşıma açma çalışmaları güçlükle sürdürülüyor. Yolun açılmasının ardından zincir ve çekme halatı olan küçük araçların geçişine izin verilecek. Çekme halatı ve zincir bulundurulmayan araçların geçişine kesinlikle izin verilmeyecek. Gece ise hava şartlarına bakılarak, olumsuzlukların yeniden yaşanmaması için karayolunu trafiğe kapatılabiliriz. Vatandaşlarımızdan, acil bir durum olmadığı sürece bu güzergahı kullanmamalarını istiyoruz."

Gece kar yağışı nedeniyle aralarında 3 yolcu otobüsü ve TIR'ların da bulunduğu yaklaşık 150 araç mahsur kalmış, karla mücadele ekiplerince kurtarma çalışmaları gece boyunca sürdürülmüştü.