BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.464,81
HABER /  GÜNCEL

YGS'ye ambulansla da olsa geldi!

Konya'da geçirdiği kaza sonucu sağ ayağı ve sol el bileğinde kırıklar bulunan öğrenci, bu sabah tedavi gördüğü hastaneden ambulansla YGS'ye gireceği okula getirildi.

Abone ol

Cemil Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Demir (19), Pazartesi günü, merkez Selçuklu ilçesi Mevlana Caddesi'nde kullandığı motosikletiyle Muhittin Özbaş idaresindeki otomobile çarptı.

Kazada, motosikletin devrilmesi sonucu yerde sürüklenen ve yaralanan Demir, Konya Numune Hastanesine kaldırıldı.

Sağ ayağı ile sol el bileğinde kırıklar oluşan Demir, bugün tedavi gördüğü hastaneden sağlık memurlarının da hazır bulunduğu ambulansla sedye üzerinde YGS'ye katılmak için Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'na getirildi.

Demir'in hastaneden okula nakli sırasında, motosikletiyle aracına çarptığı Muhittin Özbaş da kendisine moral vermek için hazır bulundu. Sınav çıkışı taşındığı sedye üzerinde gazetecilere açıklama yapan Demir, sağlık problemi nedeniyle zor da olsa sınavının iyi geçtiğini kaydetti. Demir, geldiği ambulansla tekrar tedavi gördüğü hastaneye götürüldü.

MERDİVENLERDEN DÜŞTÜ

Öte yandan Merve Bertiz (18), YGS'ye gireceği okula gitmek için hazırlandığı sırada Fatih Mahallesi'ndeki evlerinin merdiveninden düştü.

Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan Bertiz, burada yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlikesi bulunduğu için Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

SINAVDA FENALAŞTI

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Yerleşkesi'ndeki prefabriklerde sınava giren öğrencilerden Tuğba Değer, bitime 40 dakika kala rahatsızlandı. Sınıfta fenalaşan Değer'e, görevlilerin talebi üzerine sınıfa giren 112 Acil Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi salonda yaptı. Arkadaşlarının şaşkın bakışları arasında sınıftan alınan öğrenci ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede müşahede altında tutulan Değer'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.