BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

Doğan'dan vergi davalarına açıklama

Vergi ve prim alacaklarına ödeme kolaylığı getiren düzenlemenin, Doğan Grubu'nun da yararlanacak olması bazı tartışmalara yol açtı.

Abone ol

Vergi ve prim alacaklarına ödeme kolaylığı getiren düzenlemenin, Doğan Grubu'nun da yararlanacak olması bazı tartışmalara yol açtı.

Ancak Maliye kaynakları, düzenlemenin Doğan Grubu’na piyango olarak nitelendirilemeyeceğini belirterek, bugünkü dava sonuçları dikkate alındığında grubun, devlete yaklaşık 1.8 milyar lira ödemek zorunda kalacağını bildirdiler. Söz konusu tutar da POAŞ’tan elde edilen 1 milyar euro’luk gelire karşılık geliyor. Maliye kaynaklarının, Aydın Doğan’a piyango eleştirileriyle ilgili değerlendirmeleri şöyle:

• İhtilaflı dosyalara getirilen düzenlemeden yaklaşık 100 bin mükellef yararlanacak. Dolaysıyla, düzenlemenin grup için yapıldığı düşünülemez.

• Doğan Grubu’na yaklaşık 6 milyar liralık ceza tebliğ edildi. Bugünkü dava sonuçları dikkate alındığında grubun 1.7-1.8 milyar lira civarında vergi ödemesi gerekiyor. Bu da bir grup için yüksek bir miktardır.

• Dava sonuçlarının beklenmesi halinde, idarenin tüm davaları kaybetme riski var. Bu da cezanın tahsilatını imkansız hale getirir.

• İhtilaflı dosyaların paketten çıkarılması halinde, yaklaşık 100 bin mükellef mağdur olur.