BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Doğan hakemleri suçladı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'dan hakemlere sert eleştiri

Abone ol

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Sivasspor ile yaptıkları karşılaşmanın, taraftarların sahaya girmesiyle tatil edilmesi sonrası yaptığı açıklamada, ''Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum, ama bu maçı bu atmosfere getiren hakemdir'' dedi.

Sivassporlu futbolcu Balili'yi eleştiren Doğan, şöyle devam etti:

''Balili, geçen seneden beri her maçta çok tahrik yapıyor. Bunu bir insan kalkıp da gündeme getirmiyor. Ben arkadaşlarınızla sohbet ederken 'bu Balili bir gün bir şeyler yapacak' dedim. Balili yaptı, ama benim oyuncularım da günahsız değil. Faulde dikkatli olmalı ve bu tahriklere kapılmamalıydılar. Seyircinin de yaptığı yanlıştı. Trabzonspor lige moralli başlarken sahaya atlamak doğru değil. Dünyada bunun onaylanması mümkün değil.''

Demirlek'e ağır eleştiri

Maçın hakemi Bülent Demirlek'i de eleştiren Doğan, ''Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum, ama bu maçı bu atmosfere getiren hakemdir. Bu hakem, Malatyaspor'un teknik direktörü olduğum dönemde, Fenerbahçe stadında oynadığımız maçta 3 oyuncumu attı, yer yerinden oynadı. Herkes benim hakemi suçlayacağımı sandı. O dönem şunu yaptım. 'Hakem haklıydı' dedim. Herkes şaşırdı. Bugün 'hakem katletti' diyorsam en küçük duygusallık yapmıyorum. Malatya-Fenerbahçe maçında 3 oyuncumu atmasına rağmen hakeme kimse bir şey söylemedi. 'Benim oyuncularım hatalı' dedim. Bugün aynı şeyi demiyorum. Hakem maçı katletti. Onun da günahını Trabzonspor çekmemeli'' diye konuştu.

Maç devam edebilirdi

Gazetecilerin, maçın nasıl sonuçlandırılacağına ilişkin sorusunu ise Doğan, ''Trabzonspor'a haksızlık yapıldığının mutlaka göz önünde bulundurulması lazım. Bunun örnekleri var liglerde. Onlarla kıyaslayacaksın, ama ben bekliyordum, gerekirse seyirci çıkarılır son 45 saniye oynatılabilirdi. Bilmiyorum, bu yapılabilirdi. Galatasaray'ın bir maçında da aynı hakemdi yanılmıyorsam, içeriye girdi, döndü, maçı bitirdi'' diye yanıtladı.

SİVASSPOR CEPHESİ

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise ligin hareketli ve istenmeyen olaylarla başladığını belirterek, ''Ama ben Sivasspor adına sahada futbolun güzelliklerini yansıtan, futbolun mücadelesini veren fakat herhangi bir şekilde pislik yapmayan, futbolu da iyi oynayan bir durum yaşadım. Birçok pozisyonda golü bulamadık. Son dakikada istemediğimiz, tasvip etmediğimiz olaylar sonucu seyircilerin sahaya girmesiyle sahadan 1-0 mağlup ayrıldık. Üzüntülüyüz, futbol adına çok fazla bir şey konuşmak istemiyorum'' dedi.

Bir basın mensubunun, yaşanan olaylara karışarak futbolcusunu yumrukladığını, buna çok üzüldüğünü kaydeden Uygun, maçın hakemi Demirlek ile ilgili olarak da ''Bülent hoca Türkiye'nin en yetenekli hakemlerinden birisi. Kampımızı Avrupa'da yaptık. Allah belamı versin, bizim genç hakemlerimiz Avrupa'dakilerden 100 bin gömlek daha iyiler. Bizler, patlamaya hazır bir milletiz. Hemen bir kararla patlıyoruz'' diye konuştu.