BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.468,42
HABER /  POLİTİKA

İŞTE AK PARTİNİN ADAYI

Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak , AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Abone ol

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının Abdullah Gül olduğunu belirtti, başörtüsü konusunun 21. yüzyılda Türkiye'de hiç tartışılmaması gerektiğini söyledi.

Samsun Toptancı Sebze Meyve Hali'ndeki berekete işaret ederken, "Çarşamba, Cenab-ı Allah'ın bize sunmuş olduğu bir nimet" diyen Özak, Türkiye'nin bir yerinde sel olurken, başka bir yerinde kuraklığın yaşandığını, bir dengesizlik yaşandığını, bu bakımdan toprak, çevre ve suyun korunması gerektiğini kaydetti.

Özak, Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili, "Sizce Gül Cumhurbaşkanı adayı olmalı mı?" şeklindeki soruyu, "Sayın Gül zaten aday olacağını söylemişti. Önümüzdeki dönemde de bir Bakanlar Kurulu Toplantısı yapacağız. Gül'ün adaylığı devam ediyor. Gerçekten Sayın Gül çok değerli bir arkadaşımız. Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı yapmış, Türkiye ve dünyada çok seviliyor ve sayılıyor. Türkiye'yi dünyada çok iyi temsil etmiş bir arkadaşımız. Önümüzdeki süreç herşeyi gösterecek. Bizim adayımız Gül'dü. Şu anda da adayımız Gül" diyerek cevapladı.