BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Trabzonda olaylı açılış!

Trabzon-Sivas maçının bitimine saniyeler kala olaylar çıktı maç yarıda kaldı

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bülent Demirlek, Serkan Ok, Alper Ulusoy

Trabzonspor: Tolga, Tayfun, Erdinç, Jabi, Celaleddin, Hüseyin, Serkan,
Ceyhun, Gökdeniz, Umut, Yattara

Sivasspor: Petkoviç, Musa, Hayrettin, İlhan, Sedat, Murat, Diallo, Gurbanov, Muhammet, Yasir, Mehmet.

MAÇ BAŞLADI

Trabzon'da maça Sivasspor başladı.

1. dakika. Maçın ilk tehlikeli atağı Trabzonspor'dan geldi. Sağdan Gökdeniz topla hareketlendi. Bu futbolcu ceza sahasına koşu yapana Umut Bulut'u ara pasıyla topla buluşturdu. Umut, sağ çarprazdan ceza sahasına girdiği anda şutunu attı. Meşin yuvarlak ters taraftan kalenin yanından auta çıktı.

2. dakika. Trabzonspor ilk dakikalarda gol istiyor. Ceza sahasının önünden Ceyhun serbest atış kullandı. Ceza sahasına inen top sağ tarafta Yattara'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun vole denemesinde meşin yuvarlak kale farklı şekilde yanından auta gitti.

5. dakika. Sivasspor sol kanattan Trabzon yarı sahasına geçti. Mehmet Yıldız'ın pasında çizgi üzerinde hareketlenen Hayrettin, Jabi'nin sert faulüyle yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu verdi. Atış kullanıldı. Ceza sahasına etkili gelen ortayı kaleci Tolga yumruklayarak çıkarttı.

7. dakika. Maçta iki ekipte birbirine üstünlük sağlayabilmiş değil. Sahada kıran kırana bir mücadele var. Trabzonspor'un baskı kurmaya çalıştığı dakikalarda Sivasspor ani çıkışlarla etkili ataklar geliştiriyor.

10. dakika. 0-0 eşitlik devam ediyor. Maçta üst düzey bir mücadele var fakat oyun vasatı aşmış değil.

14. dakika. Maçta orta saha mücadelesi var, pozisyon yok.

16. dakika. Trabzonspor atağında Gökdeniz, Sivas ceza sahası önünde kontrol ettiği topu rakiplerinden kurtarıp kaleye şutunu çekti. Kaleci Petkoviç sert gelen meşin yuvarlağı soluna kapanarak kontrol ettik.

21. dakika. Sivasspor bu dakikada Trabzonspor kalesine etkili geldi. Sol kanattan kullanılan taç atışında Gurbanov topu rakiplerinden kurtararak sağ kanattan bindiren Murat'a pasını attı. Bordo-Mavili ekibin savunsındaki derin boşlukta Murat, topla kaleye yaklaşmak yerine uzaktan kötü bir şut çıkarttı. Sivas atına önemli bir pozisyon bu şekilde kaçmış oldu.

 25. dakika. Maçta 0-0 eşitlik devam ediyor. Temponun yükselmediği karşılaşmada en çok faul atışı izledik. Bu dakikada sağ kanattan topla hareketlenen Sivasspor'dan Yasir'i, Bordo-Mavili ekibin Kaptanı Hüseyin arkadan çekip indirdi. Hakem sert geçen karşılaşmada ilk sarı kartını Hüseyin'e çıkarttı.

28. dakika. Trabzonspor sol kanattan Ceyhun ile Sivasspor kalesine tehlikeli gitti. Ceza sahasına şık çalımlarla giren Ceyhun, sıfıra yakın bir noktadan yerden ön direğe ortasını kesti. Kaleci Petkoviç son anda uzanarak Umut Bulut'un bir adım önünden mutlak bir gol tehlikesini önledi.

30. dakika. Trabzon atağında Diallo, Gökdeniz'i indirdi. Hakem kaleye yaklaşık 28 metrelik bir mesafeden frikik atışını Bordo-Mavili ekibe verdi. Trabzon'da atışı Yattara kullandı. Barajdan sekip yükseklik kazanan topa Petkoviç çıktı. Avustralyalı kaleci topu kontrol edemedi. Yattara zor durumda topu kaleye vurdu. Gineli yıldızın şutu etkisiz olunca yandan auta çıktı.

 33. dakika. Sivasspor'dan Muhammed ve Trabzonspor'dan Ceyhun bir pozisyon sonrası gerginlik yaşadı. Hakemin uyarısından sonra tartışmayı sürdüren iki futbolcu da hakemden sarı kartları gördü.

 35. dakika. Karşılaşmada bu dakikalarda tansiyon yükseldi. Sert futbolun oynandığı karşılaşmada futbolcular oldukça gerginleşti. Hakem oyunun kontrolünü elinden kaçırmamak için sarı kartlarını çıkartmaya başladı. Serkan'ın Gurbanov'a yaptığı faul sonrası hakem serbest atışı Sivas'a verdi. Bir pozisyon öncesi kendisine faul yapıldığını söylerek hakeme itirazda bulunan Yattara'da hakemden sarı kartı gören isim oldu.

37. dakika. Sivasspor savunmasında hata yaptı. Topu rakip ceza sahası önünde kapan Serkan, bekletmeden sert bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

40. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Trabzonspor, rakip yarı sahasının ortalarından serbest atış kullandı. Ceyhun'un ceza sahasında hareketlenen Umut Bulut'a kestiği topu Sivasspor savunmasında Murat Sözkesen uzaklaştırdı.

41. dakika. Sivasspor, Yasir ile Trabzonspor kalesine sokuldu. Bu futbolcunun sol kanattaki İlhan'a gönderidiği topu, İlhan tek pasla sağ kanattan ceza sahasına giren Mehmet Yıldız'a indirdi. Bordo-Mavili ekibin savunmasında son anda Celalleddin araya girerek tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

44. dakika. Temposuz geçen ve zaman zaman gerilimin tırmandığı karşılaşmada ilk yarı için son anlara girildi. Golsüz eşitlik devam ediyor. Oyunda iki ekipte birbirine denk bir mücadele sergiliyor.

 45. dakika. Sivasspor'da Gurbanov, Trabzonspor'dan Hüseyin'e yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gördü.

Maçın normal süresi sona erdi. Uzatma bölümleri 1 dakika olarak gösterildi.

Maçın ilk yarısında gol olmadı. Hayli sert geçen maçın ilk 45 dakikası 0-0 sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

49. dakika. Trabzonspor sağ kanattan Ceyhun ile köşe atışı kullandı. Kale alanına inen topa Umut Bulut kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

54. dakika. Trabzonspor atağı Ceyhun ile gelişti. Sivasspor ceza sahasına sokulma çabasındaki Ceyhun, Murat Sözkesen'in faulüyle yerde kaldı. Hakem kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest atışı Trabzon'a verdi.

Ceyhun serbest atışı orta yaparak kullandı. Kale alanına inen topa Serkan ve Umut birlikte hareketlendi. Sivas savunmasınında dokunamadığı top direkt auta çıktı.

56. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Sivasspor, sahasının her metresinde yaptığı etkili savunma ve birebirlerde gösterdiği dirençle Trabzospor'a üstünlük kurma fırsatı tanımadı.

 57. dakika. Sivasspor'da Yasir, serbest atış kullanılırken yeterli uzaklığa açılmadığı için sarı kart gördü.

58. dakika. Sivasspor, Trabzonspor kalesinde gole yaklaştı. Sol kanattan Musa oynanan uzun topu göğsüyle yumuşattıktan sonra arka direkteki Mehmet Yıldız'a kesti. Yıldız'ın kafa şutunda yerden sekip ters direğin dibine doğru giden meşin yuvarlağı kaleci Tolga son anda uzanarak parmaklarının ucuyla çıkarttı.

 59. dakika. Sivasspor'da İlhan yerini Balili'ye bıraktı.

 60. dakika. Sivasspor atağında Mehmet Yıldız'ı indiren Celaleddin sarı kartı gördü.

 61. dakika. Trabzonspor'da Yattara oyundan çıktı. Çıkan isim Yattara oldu. Gineli yıldız oyundan çıkarken tribünlerden ıslık sesleri yükseldi.

63. dakika. Maçta 0-0 eşitlik var. Sivasspor Balili ile sol kanadı etkili kullanmaya başladı. Trabzospor bu dakikalarda yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

64. dakika. Sivasspor'da oyuna yeni giren Balili, sağ kanattan Hüseyin'in ayaklarında topu aldıktan sonra kimsenin beklemediği bir noktadan harika bir şut çıkarttı. Top ters taraftan direğin dibine vurarak auta çıktı. Trabzon adına şanslı bir an geride kaldı.

67. dakika. Maçta bu bölümlerde tempo yükseldi. Her iki ekipte golü düşünüyor. Trabzonspor, Ceyhun ile Sivas kalesine indi. Bu futbolcunun ceza sahasına yaptığı ortaya Ersen Martin yükseldi. Sivas savunması son anda kafa ile topu kornere çeldi.

70. dakika. Son 20 dakikalık süreye 0-0 eşitlikle girildi. Trabzonspor gol için baskı kurma gayretinde. Sivasspor'un direnci hiç düşmedi. Kırmızı-Beyazlı ekip hızlı ataklarla Trabzon ataklarına yanıt veriyor.

 71. dakika. Trabzon'da Umut Bulut yerini Ömer Rıza'ya bıraktı.

72. dakika. Sivasspor yarı sahasından hızlı çıktı. Sol kanada atılan derin topa Balili hareketlendi. Bu futbolcunun uzak mesafeden sert şutu kalenin yanından auta çıktı.

73. dakika. Trabzonspor sol kanattan Sivas kalesine tehlikeli indi. Celalettin'in ortasını Ersen Martin kafa ile Gökdeniz'e indirdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Gökdeniz vole ile kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

 74. dakika. Sivasspor'da Sedat sarı kart gören isim oldu.

 74. dakika. Trabzonspor'da Serkan Balcı yerini Ayman'a bıraktı.

 79. dakika. Sivasspor'da Gurbanov yerini Abddurahman Dereli dahil oldu.

80. dakika. Trabzon Avni Aker'deki zorlu maçta gol sesi çıkmadı. 0-0 eşitlik devam ediyor. Artık karşılaşmada son dakikalara girildi. Trabzon'un gol için ataklarına Sivasspor Balili ve Mehmet Yıldız'ın kontra ataklarıyla karşılık veriyor. Her iki takımda golü düşünüyor.

81. dakika. Maçın başından beri yaşanılan en tehlikeli gol pozisyonu Sivasspor'dan geldi. Sağ kanatta ceza sahası önünde topla buluşan Mehmet Yıldız, savunmanın arkasına sarkan Musa'yı ara pasıyla gol pozisyonuna soktu. Musa'nın kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldığı anda yaptığı vuruş ters taraftan direğin dibine vurarak auta çıktı. Sivasspor adına kaçan mutlak gol şansı oldu.

84. dakika. Trabzon'da tribünler gol bekliyor. Sivasspor oynadığı etkili futbol ile Bordo-Mavili taraftarlardan alkış alıyor. Maçta artık son dakikalar oynanıyor. Golsüz eşitlik bozulmuş değil.

 85. dakika. Trabzonspor golü Ersen Martin ile buldu. Kimsenin beklemediği bir anda Ayman'ın ceza sahasına gönderdiği topu kontrol eden Ersen Martin, Diallo'nun yanından dönüp vurdu. Meşin yuvarlak savunmaya çarpıp Sivasspor ağlarına takıldı. Bu pozisyonda Petkoviç sadece topu seyredebildi.

Ersen Martin'in son dakikalarda attığı golle Trabzonspor, Sivasspor karşısında 1-0 üstünlüğü yakaladı.

87. dakika. Sivasspor beraberlik golü için Trabzonspor kalesine yükleniyor. Sağ kanattan ceza sahasına gönderilen topu, Bordo-Mavili savunma uzaklaştıramadı. Ceza sahasında yükseklik kazanan topa Sedat kafayı vurdu. Üst direğin dibinden kaleci Tolga topu uzanarak kontrol etmeyi başardı.

89. dakika. Sivasspor bir kez daha beraberlik golüne yaklaştı. Ceza sahasının dışından Yasir'in sert şutunu kaleci Tolga direğin dibinden uzanarak kontrol etti.

90. dakika. Trabzonspor kalesin mutlak bir gol tehlikesini şansı sayesinde savuşturdu. Sivas atağında ceza sahası içinde topla buluşan Mehmet Yıldız dönüp şutunu attı. Jabi'nin ayağından seken meşin yuvarlak kaleci Tolga'nın üzerinden geçip kaleye yöneldi. Üst direğin altına çarpan top oyun alanına geri döndü. Sivas üst üste gol pozisyonlarından sonuç alamadı.

90+2. dakika. Avni Aker'de ortalık karıştı. Sivasspor atağında Balili'ye çift giren Ayman'ın üzerine rakip futbolcular yürüdü. Futbolcuların itiş kakışını hakem ayırmaya çalışıyor.

 90+4. dakika. Hakem Bülent Demirlek ortalık sakinleşince Ayman ve Sivasspor'dan Musa sarı kart gördü.

Sivasspor uzatma anlarında sol kanattan serbest vuruş kullanmaya hazırlandığı sırada ceza sahasında futbolcular arasında yine tartışmalar yaşandı. Bu sırada inanılmaz bir olay oldu. Kalenin arkasında bir taraftar sahaya girerek Sivassporlu futbolculara saldırdı.

Bu dakikadan sonra adeta ortalık birbirine girdi. Bir anda yüzlerce taraftar sahaya daldı. Sivassporlu futbolcular korku içinde orta sahada toplandı. Bordo-Mavili futbolcular meslektaşlarını korumak için taraftarlara mani olmaya çalıştı.

Hakem Bülent Demirlek yardımcılarını alarak soyunma odasına gitti.

Maç tatil edildi..