BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırlılar'ı sevindiren operasyon

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çocukları zorla alı koyup hırsızlık yaptıran çeteye yönelik düzenlediği operasyonda 31 şüpheli gözaltına alındı.

Abone ol

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çocukları zorla alı koyup hırsızlık yaptıran çeteye yönelik düzenlediği operasyonda 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 8'i daha önce tutuklanırken, 4’ü çocuk 23’ü bugün adliyeye sevkedildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, 1 yıl süren süren istihbarat, teknik takibi sonucunda, bir hırsızlık şebekesinin, çocukları hırsızlıga zorlayıp, hırsızlık yaptırdıkları, çetenin başta Diyarbakır olmak üzere Batı illerinde birçok ev ve işyeri hırsızlığı yaptığını belirledi.

Polis, çete üyelerinin kaldıkları yerleri belirleyerek geçen Perşembe günü saat 05.00 sıralarında çeteye yönelik Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir, Mardin ve Bingöl'de eş zamanlı operasyon düzenledi. ‘Şafak’ adı verilen operasyona Diyarbakır'da helikopter ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekipleri de katılırken, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çaldıkları malzemelerin yanı sıra silah ve satırlarda ele geçirildi.

HALKIN KORKULU RÜYASI OLDULAR

Özel hareket ekipleri ile yapılan operasyon filmleri aratmazkken uykuda polise yakalanan çete üyelerinin çocukları hırsızlığa sürükleyerek, halkın korkulu rüyası haline geldikleri belirtildi. 40 ayrı ev ve işyerine düzenlenen baskında çete üyelerinin hırsızlık yaparken kullandıkları malzemelerin yanı sıra 7 değişik çap ve markada tabanca, sallama olarak bilinen 3 uzun bıçak, çalıntı 59 bilgisayar kasası, 53 LCD monitör, değişik markalarda 17 cep telefonu, 12 fotoğraf makinesi ile kamera, 10 dizüstü bilgisayar, 3 LCD TV, çok sayıda ziynet eşyası ve 22 kol saati ele geçirildi.

BASKI VE ŞİDDETLE HIRSIZLIĞA ZORLADILAR

Çete elebaşlarının özellikle çocukları zorla alı koyup, baskı ve şiddetle hırsızlık yaptırdıkları öne sürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerden 8’i daha önce tutuklanırken, bugün de 4'ü çocuk toplam 23 şüpheli ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulu örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde, ev ve iş yerlerinden (Resmi kurumlardan) hırsızlık yapmak, küçük yaştaki çocukları suça azmettirmek, suçluyu kayırmak, suç dellillerini bildirmemek, kişiye zorla hırsızlık yaptırmak, hürriyetinden yoksun bırakmak, tehdit, kasten adama yaralama’ suçlamasıyla adliyeye sevkedildi. Şüpheliler ve adliye önünde bekleyen yakınları, görüntü almak isteyen gazetecilere saldırmak isterken, hakaret ve küfürler etti. Polis, şüphelileri güçlükle adliye binasına soktu.