BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Emine Erdoğan'ı hatırlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Başbakan'ın siyaset anlayışını eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın kendisi için söylediği ''Siyaseti öğrenecek'' sözüne Kılıçdaroğlu, cevap verdi:

''Bütün anlayışımız taban tabana zıttır. Ben siyaseti halkı kandırmak için yapmıyorum, ben içi dışı bir insanım. Beni, Başbakan'ın anlaması mümkün değil''

Cumhurbaşkanı Gül'ün düzenlediği 29 Ekim resepsiyonuna katılmayan Emine Erdoğan da CHP liderinin gündemindeydi.

CHP'yi yeniden yapılandırmak isteyen Kılıçdaroğlu, Silivri’de "Yerel Yönetimler Değerlendirilme Toplantısı"nda konuştu.

HER SOKAKTA TEMSİLCİ OLACAK

İstanbul’un çok önemli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, 2011 seçimlerine sıkı hazırlandıklarının işaretini verdi:

“Sayın il başkanına, il başkanı olduğu gün şunu söyledim, ‘Kimi nereye getirirsen getir, o senin elinde, ama bütün sokaklarında CHP temsilcisi istiyorum. Her caddede, her sokakta, ne kadar sürede yaparsın?’ dedim, ‘2 ay’ dedi. ‘6 ay süre veriyorum’ dedim.

'EŞİNİ DE, KIZINI DA İKNA EDEMEDİ'

"Sayın Başbakan diyor ya, 'Doğru konuşun, samimi konuşun'. Oysa Başbakan söyledi, 'Ben eşimle veya kızımla katılacağım' dedi. Eşini de, kızını da öyle anlaşılıyor ki, ikna edemedi."

Çünkü İstanbul bunu yapıyorsa, başka hiçbir il bunu yapamadan duramaz. İstanbullu’ya CHP hizmet edecekse her sokağın bir temsilcisi olacak. Açacağız telefonu, bana ‘Ben şu sokağın temsilcisiyim’ diyecek. O sorumlular görevlerinin başında olacaklar. Ondan sonra sandığa sahip çıktı, çıkamadı olmayacak. Bizimle çalışmak isteyenler, ilçe başkanları, yeni CHP felsefesinin çalışma azmini ve kararlığını içine sindiren ilçe başkanlarımız, bu bağlamda çalışacaklarsa başımızın üstünde yeri var. Hepsini kucaklayacağız. Günün uyku saati olmasa 24 saat çalışacağım. Sizler de biliyorsunuz bende çalışacağım."

"SAYIŞTAY BUNUN ALTINDA KALACAK"

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının temel görevinin halka hesap vermek olduğunu vurgulayarak, Sayıştay'a ve iktidara sert eleştiriler yöneltti:

"Türkiye Cumhuriyeti bütçesi gibi bütçesi var buranın. Türkiye Cumhuriyeti bütçesini pek çok kuruluş denetler, ona rağmen eleştiririz. Ama İstanbul anakentin ve AKP’li belediyelerin bütçesi denetlenmiyor. Buradan söylüyorum Sayıştay’a söylüyorum, Ankara’daki Anayasal bir kuruluşa söylüyorum, siz AKP’li belediyelerin kirli çamaşırlarını yıkama merkezi misiniz? Dosyalarını açıklayacağız, Sayıştay bunun altında kalacak. Siz TBMM adına harcamaları denetleyen bir kuruluşsunuz. Siz TBMM’de Sayıştay Yasası görüşülürken performans denetimini kaldırmak istiyorsunuz. Kim? AKP’liler. Bir insan denetimden neden kaçar? Denetim, hesap vermek siyasetin onurlu görevidir. Bu onurlu görevi onursuzluğa dönüştürmek TBMM’nin görevi değildir. Bunu yapanlar tarihsel sorumluluk altında kalacaklardır."

"SİYASET ANLAYIŞLARIMIZ ÇOK FARKLI"

Kılıçdaroğlu, Silivri'deki Klasiss Otel'de düzenlenen CHP İstanbul İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Değerlendirme Toplantısı'na verilen arada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ın kendisiyle ilgili ''Siyaseti öğrenecek'' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Sayın Başbakan'la benim siyaset anlayışım çok farklı. Sayın Başbakan baskıdan yana, ben özgürlükten yanayım. Sayın Başbakan yandaşlarına ihale dağıtmaktan yanadır, ben yasaların uygulanması ve ihalelerin objektif yapılmasından yanayım. Sayın Başbakan medya üzerinde baskı yapmaktan yanadır, ben medyanın özgürleşmesinden yanayım. Sayın Başbakan yolsuzlukların üzerine gitmez, ben yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gidilmesinden yanayım. Sayın Başbakan yoksulluğun siyasi meta haline getirilmesinden yanadır, ben onların yoksulluğunun sömürülmemesine karşı bir insanım. Yani bütün anlayışımız taban tabana zıttır. Başbakan'ın siyaset anlayışına ben katılmıyorum ama Sayın Başbakan bu siyaset anlayışını neye göre yapıyor çıkıp bunu halka anlatması lazım. Ben siyaseti halkı kandırmak için yapmıyorum, ben içi dışı bir insanım. Beni Sayın Başbakan'ın anlaması mümkün değil. Ben asla Recep Tayyip Erdoğan gibi olmayacağım, halkın adayıyım.''

ŞİKAYET ETMEYE HAKKIN VAR MI?

Başbakan'ın, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde verilen resepsiyona askerlerin katılmamasıyla ilgili yorumuna da değinen Kılıçdaroğlu, ''Genelkurmay Başkanlığı kendisine bağlı, şikayet etmeye hakkı var mı Sayın Başbakan'ın? Hayır yok'' dedi.