BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  POLİTİKA

Diyarbakır'daki 10 dakikalık rezillik!

Diyarbakır'da belediye binasına yüzleri maskeli iki kişi PKK bayrağı astı

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup Faki Tayran Parkı'nda bir araya gelerek, Aysel Tuğluk'un seçim bürosunun açılacağı Ahmed-i Hani Parkı'na kadar yürüdü. Burada yapılan konuşmaların ardından parkın yanında bulunan Van Belediye Başkanlığı'na ait Su Kanalizasyon Müdürlüğü binasının penceresinde yüzü kapalı iki kişi tarafından PKK'yı simgeleyen büyük bir bayrak açıldı. Bayrak yaklaşık 10 dakika asılı kaldıktan sonra tekrar toplatılırken, kalabalık ise olaysız bir şekilde dağıldı.

Faki Tayran Parkı'nda bir araya gelen kalabalık, seçim bürosunun açılacağı Ahmed-i Hani Parkı'na kadar yürüdü. Burada açılışı yapılan seçim bürosunda tebrikleri kabul eden Aysel Tuğluk, daha sonra BDP'nin seçim otobüsü üzerinde halka hitap etti. Önemli bir seçim sürecinde olunduğunu belirten Tuğluk, "Ben hepinizi değerlerimiz için, şehitlerimiz için, tutsaklarımız için ve sayın Abdullah Öcalan için mücadeleyi daha fazla yükseltmeye çağırıyorum. Gün mücadele günüdür, gün haksızlığa, hukuksuzluğa isyan etme günüdür, gün demokratik özerkliği inşa etme günüdür. Bunu birlikte başaracağız. Özgürlük halkımızın olacak. Barışı da kardeşliği de özgürleşip demokrasi mücadelesi vererek bizler değiştireceğiz. Ben size bunun sözünü veriyorum. Halkımın onurlu davası için, şehitlerimiz için, değerlerimiz için söz veriyorum, her zaman bağlı kalarak, halkımın yanında olarak, halkımın onurlu mücadelesinin sesi olmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

GÜR, DEMOKRATİK ÖZERKLİK İSTEDİ

Daha sonra söz alan Van bağımsız milletvekili adayı Nazmi Gür ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi babasının çiftliğiymiş gibi yönettiğini ileri sürerek, Van halkının buna cevap vereceğini söyledi. Gür, "Bu Hükümet'in ve bu Başbakan'ın bu ülkeye verebileceği hiçbir şey yoktur. Bu ülkenin bir bölgesinde oluk oluk kan akarken, bir bölgesi kan ağlarken İstanbul'da, Kayseri'de, başka bölgelerde 'çılgın' projeler peşinde koşuyor. Bizim de projemiz var. Bizim projemizin ismi 'Demokratik özerklik' projesidir. Kürt sorununun demokratik, siyasal çözümü için hiçbir projesi olmayan ve özellikle Kürt hareketinin PKK'nın ilan ettiği ateşkese rağmen askeri ve siyasi operasyonlarını durmadan sürdüren bu hükümete bu cevabı sizler 12 Haziran'da vereceksiniz, buna inanıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, parkın yanında bulunan Van Belediye Başkanlığına ait Su Kanalizasyon Müdürlüğü binasının penceresinde yüzü kapalı iki kişi tarafından PKK'yı simgeleyen büyük bir bayrak açıldı. Bayrak yaklaşık 10 dakika asılı kaldıktan sonra tekrar toplatılırken, kalabalık ise olaysız bir şekilde dağıldı.