BIST 10.298
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.403,42
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da şüpheli araç paniği

Park halindeyken olduğu yerden kayıp Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve askeri gazinonun bulunduğu binaların önünde duran araç panik yarattı.

Abone ol

Diyarbakır'da park halindeyken, olduğu yerden kayıp Vali Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve askeri gazinonun bulunduğu binaların önünde duran araç bomba paniğine neden oldu.

Polisi alarma geçiren araçta robot ve uzmanların yaptığı incelemede patlayıcıya rastlanmadı.

Merkez Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi üzerine park edilen 21 AE 393 plakalı hafif ticari araç, vitesi boşta bırakıldığı için bir süre sonra ilerlemeye başladı. Yaklaşık 30 metre kadar giden araç, Vali Konağı, Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ile asgari gazinonun bulunduğu kavşakta durdu. Mobese kemaralarından aracı fark eden polis, durumu ekiplere bildirdi.

Araçta bomba bulunabileceği ihtimaline karşı blgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kavşak ve bağlı caddeler trafiğe kapatılarak, güvenlik şeridi çekildi. Olay yerine gelen bomba uzmanı ekipler, önce robot aracılığıyla daha sonra da kendileri araçta ayrıntılı inceleme yaptı. Çevrede toplanan vatandaşların heyecanlı bakışları arasında yapılan incelemede araçta herhangi bir patlayacı bulunmadığı belirlendi.

Polis, sürücünün aracı park ederken vitese almadığını ve el frenini de çekmediğini, bu nedenle aracın ilerlediğini saptadı. Sürücüsü ifadesi alınmak, araç da ayrıntılı inceleme için emniyete götürüldü.