BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Eski tüfeklerden Kılıçdaroğlu'na destek

Önder Sav'ı yönetim dışı bırakan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na destek artıyor. Eski vekillerden tam destek geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA – CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni yönetimine 78 CHP ve DSP eski milletvekilinden tam destek geldi.

Destek veren vekiller adına konuşan CHP Adıyaman eski Milletvekili Celal Topkan, “Sorumluluğumuzun bilincindeyiz, üzerimize düşen her göreve hazırız. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni yönetimin destekliyoruz” mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu da gelen desteğe, “Size söz veriyorum, çalışacağım ama sizden ricam siz de çalışın, ancak çalışarak raydan çıkmış Türkiye’yi yeniden rayına oturtabiliriz” sözleriyle yanıt verdi.

CHP'de kriz sonrası hareketlilik sürüyor. Kılıçdaroğlu'na destek veren eski milletvekilleri CHP Genel Merkezine geldi. Milletvekilleri adına konuşma yapan CHP’li Topkan, Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlık görevine gelişinden hemen sonra yaptığı konuşmada parti işleyişinde ve politikalarında yenileşmeye gitme ve iktadar olma sözü verdiğini anımsatarak, şunları söyledi:

“Bu söyleminiz toplumda büyük bir umut yarattı. Yeni yönetimle birlikte toplumda yarattığınız umut ve heyecan daha da arttı. Geçmişte çeşitli dönemlerde CHP ve DSP’de milletvekili olarak görev yapmış bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz, üzerimize düşen her göreve hazırız. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni yönetimin destekliyor, kendilerine başarılar diliyoruz.”

SİVAS'IN ÖTESİNE GEÇECEKLER Mİ?

Kılıçdaroğlu, destek veren milletvekillerini birlikte halka gitmeye çağırırken, CHP’ye yönelik “Sivas’ın ötesine geçemiyorlar” diyen Başbakan Erdoğan’a şu mesajı verdi:

“Eğer Sivas’ın ötesinde bir sorun varsa, Başbakan dönüp kendisine bakması lazım. Başbakan yönetmiyor mu bu ülkeyi? Bir sorun varsa o sorunu kaldırmak onun görevi değil mi? Ama o ne dersen, biz yolumuza devam edeceğiz. Kırıp dökmeden ve kendi içimizde geçmişte yaşanan kırgınlıklar varsa onları da bir kenara bırakarak kararlı tek yürekli hareket edeceğiz.”

CHP'NİN RAYINA OTURMASI İÇİN DESTEK TALEBİ

Kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:“Size söz veriyorum çalışacağım, üreteceğim, pazar günleri de çalışıyorum, ama isteğim sizler de çalışın hep beraber çalışalım. Örgütlerimiz de çalışacak, çalışan örgüt başımızın üstünde. Gençlik örgütü, kadın örgütümüz daha heyecanlı ve güçlü olacak. Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var, raydan çıkan bir türkiyenin tekrar rayına oturması için bu gerekli. Kısır tartışmaların ötesinde, hiçbir koltuk beklentisi içinde olmadan, tek beklentimiz olacak; Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine demokratik yollardan ulaştırmak.”