BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.407,11
HABER /  POLİTİKA

Diyarbakır’da provokasyon korkusu

KCK davası ve BDP mitinginin yapıldığı Diyarbakır en gergin günlerinden birini daha yaşıyor.

Abone ol

Diyarbakır en gergin günlerinden birini daha yaşıyor. Bir tarafta tartışmalara neden olan KCK davası diğer tarafta BDP’nin mitingi. CHP yöneticileri de KCK davasını izlemek için ilk kez Diyarbakır’da…

PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK ile ilgili dava, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Duruşmanın yapıldığı gün kentte bir de BDP’nin İstasyon Meydanı’nda yapacağı miting var. Mitinge BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra çok sayıda BDP’li milletvekili ve belediye başkanı ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk katılacak.

BDP’nin Diyarbakır İstasyon meydanında gerçekleştireceği miting terör örgütü lideri Öcalan’ın Hizbullah tahliyeleri üzerine Diyarbakırlılara, “Bunları tek tek tespit edip, onbinlerce kişiyle gidip evlerini kuşatmalı, onlara nefes bile aldırmamalı” sözlerinin gölgesinde yapılıyor.

Miting öncesi sivil toplum örgütü temsilcileri provokosyona karşı sağduyu çağrısı yapıyor.

CHP'DEN BİR İLK

Tartışmalı davayı ilk kez CHP adına genel başkan yardımcısı da izliyor. CHP'nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Süheyl Batum da dava için Diyarbakır'da.