BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.420,19
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da polise molotoflu saldırı

Diyarbakır'da izinsiz gösteri yapan bir grup gösterici polise molotoflu saldırı düzenledi. Polis göstericileri tazyikli suyla dağıttı!

Abone ol
Diyarbakır'da izinsiz gösteri yapan bir grup, polise havai fişek, molotof ve ses bombası ile saldırdı. Polis grubu dağıtmak için havaya ateş açıp, tazyikli su kullanarak göstericileri dağıttı.
 
Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi’nde güvenlik güçleriyle girdiği çatımada öldürülen PKK’lı ‘Fikri’ kod adlı Kerim Karatay’ın cenazesi, Malatya’dan Mardin’in Nusaybin İlçesi’ne götürüldü. Cenazenin Diyarbakır’dan geçişi sırasında bir grup, yasadışı gösteri yaptı. Merkez Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi’ndeki Özgür Yurttaş Derneği önünde toplanan yaklaşık 20 kişi, Gazi Caddesi’nde izinsiz yürüyüşe geçti.

Çevrede önlem alan güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına rağmen grup, yürüyüşüne devam ederek slogan atmaya başladı. Daha sonra havai fişek, ses bombaları ve molotof kokteyli ile polise saldıran gruba polis de tazyikli su ile müdahale etti. Göstericilerin dağılmaması üzerine polis havaya uyarı ateşi açtı. Yaklaşık 1 saat süren eylemden sonra göstericiler ara sokaklara dağılarak kaçtı. Polis bölgede önlemlerini arttırdı.