BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da polis BDP ile anlaştı!

Diyarbakır'da polis ve BDP'nin sağduyusu bu kez olası olayların önüne geçti!

Abone ol
BDP'liler Fransa'da öldürülen 3 PKK'lı kadın için Diyarbakır'daki protesto yürüyüşü düzenledi. Polis müdürü, BDP'nin yürüyüşüne izin veremeyeceklerini söyledi BDP'liler direndi. BDP heyeti ile polis müdürünün arasındaki ilginç diyalog sonrası sağduyu kazandı. BDP'lilerin istediği oldu; ancak polis nezaretinde yürüdü.
 
Fransa'nın başkenti Paris'te geçen hafta öldürülen PKK'lı 3 kadın için, Diyarbakır'da yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık bin kişilik grubun içinde, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve yardımcısı Ahmet Gezen de vardı.
 
Grup, Bağlar İlçesi Dörtyol Kavşağı'ndan Koşuyolu Parkı'na yürümek istedi, başta polis izin vermedi; BDP'liler ile Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerlioğlu arasında ilginç diyaloglar yaşandı ve olaysız bir yürüyüş gerçekleşti.

POLİSTEN BDP'YE UYARI 
 
Polis Müdürü Hançerlioğlu, BDP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Gezen ile yaptığı görüşmede, yürüyüşte ısrar edilmemesini istedi.
 
BDP'li Gezen'in yürüyüş yapmak için ısrar etmesi üzerine Hançerlioğlu, "Güzergah çok uzun, bu yüzden yol kapanıyor. Grubun içine çok sayıda insan geliyor ve yol tamamen kapanıyor. Bu konu müzakereye de açık değil. Lütfen ısrar etmeyin. Ben BDP yöneticisi olarak sağduyunuza saygı duyarım. Siz burada, 3 insan öldürülmüş onun için açıklama yapıyorsunuz, saygı duyuyorum. Ama bugün burada kötü bir görüntü vermeyelim, sizden rica ediyorum, bugün burada kimsenin burnu kanamasın. Çok rica ediyorum" dedi.
 
"ÇOLUK ÇOÇUK TERLİKLERLE GELMİŞLER" 
 
Buna karşılık BDP'li Ahmet Gezen de "Burada hiç bir sorun yaşanmayacak. Size teminat veriyoruz" demesinin ardından Polis Müdürü Hançerlioğlu, şu yanıtı verdi:
 
"Bugünkü konjönktür buna uygun değil. Koşuyolu güzel bir park alanı. Gidin oraya kaç bin toplayabiliyorsanız, hangi anayasal hakkınızı kullanıyorsanız kullanın. Ama bugün burada yürüyüş olmayacak. Siz de duyarlı davranın. İçinde bulunduğumuz bir süreç var. Siz buna uygun davranmak istiyorsunuz. Temennilerinizin hepsine ben de katılıyorum. Bakın hava soğuk. Çoluk, çocuk terliklerle gelmişler, onlara da yazık. Biz bugün her zamankinden daha fazla sağduyuluyuz. Ben de sizin samimiyetinize inanıyorum. Burada kimsenin burnu kanamasın. Burada dağıtmak zorunda kalmayalım."
 
"BEN DE AYNI HASSASİYETİ TAŞIYORUM" 
 
Daha sonra BDP Genel Başkan yardımcısı Meral Danış Beştaş ve BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, alana gelerek Polis Müdürü Hançerlioğlu ile görüştü.
 
Beştaş, Diyarbakır'ın tüm caddeleri, sokaklarının yasaklandığını söylemesi üzerine Hançerlioğlu, "Diyarbakır'ın sokak yapısalına girersek tam Hazreti Adem'e kadar gitmemiz lazım. Konunun içeriğine ben karışmıyorum" dedi.
 
Beştaş'ın, "Barış sürecinin baltalanmasına karşı buradayız. Birlikte olmamız lazım biliyor musunuz?" sözüne karşılık Hançerlioğlu, "Meral hanım, siz hangi hassasiyetleri taşıyorsanız, fazlası bende var. Ben de aynı hassasiyeti yaşıyorum" diye yanıtladı.
 
YÜRÜYÜŞ OLDU, OLAY ÇIKMADI 
 
Yapılan görüşmelerin ardından BDP'lilere, kaldırımdan geçerek yolu kapatmamak kaydıyla yürüyüş izni verildi. Yürüyüş sırasında polis yolda güvenlik kordonu oluşturdu ve protestocu grup slogan atarak Koşuyolu Parkı'na kadar yürüdü. 
 
Daha sonra toplanan grup Fransa'da öldürülen 3 kadının fotoğraflarıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında güvenlik önlemi alan polisler de kalabalık gruba, Koşuyolu Parkı'na kadar eşlik etti.