BIST 9.579
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.489,26
HABER /  DÜNYA

Mali'yi Fransızlara dar edecekler

Mali'nin kuzeyindeki silahlı gruplar, Fransa güçleri ile Mali ordusuna karşı Ensaruddin hareketiyle birlikte savaşıyor.

Abone ol

Mali'nin kuzeyindeki silahlı gruplar, stratejik öneme sahip Konna bölgesinde Fransa güçleri ile Mali ordusuna karşı Ensaruddin hareketiyle birlikte savaşıyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, kuzeydeki silahlı gruplardan Tevhid ve Cihad Hareketi bugün Konna bölgesine takviye güç gönderirken, diğer bir örgüt Ensaru-ş Şeria Tugayı da Ensaruddin'in kendilerine Azavad bölgesinde alan açtığını kaydetti.

Ensaruddin Sözcüsü Sanda Veled, yaptığı açıklamada, ''Savaş bizi, Batı Afrika'daki Tevhid ve Cihad örgütünün yanı sıra diğer İslami hareketlerle de yakınlaştıracak. Düşmanımız bir. Mali'nin kuzeyi işgalcilere mezar olacak. Biz ölüme hazırız, Fransızlar ise sadece yaşamayı ve masum insanları öldürmeyi bilirler'' dedi.

Veled, yerel basın kuruluşlarından birinde yayınlanan açıklamasında, ''Askeri açıdan güçlüyüz, ama bizi güçlü kılan sadece silahlarımız değil imanımızla savaşıyor oluşumuz'' ifadesini kullandı.

Ensaruddin hareketinin yanında savaşmaya hazır olduklarını belirten El-Kaide ile bağlantılı olduğu belirtilen ''Sahra Emirliği'' adlı hareketinin Sözcüsü Abdullah eş-Şankıti de saldırıya devam etmeleri durumunda Mali'yi Fransızlar için cehenneme çevirme tehdidinde bulundu.

Mali resmi makamları bugün Konna'daki saldırılar sırasında 11 Mali askerinin öldüğünü 60'nın da yaralandığını açıklamıştı.