BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Diyarbakırda kongre şoku

Diyarbakırspor'da olağanüstü kongre kararı alındı.

Abone ol

Kulüp Başkanı Servet Can, düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakırspor'un ligden düşmesi sonrasında yönetim kurulu üyeleriyle yaptıkları değerlendirmelerin ardından hem Diyarbakırspor'un önünü açmak, hem de yeni bir vizyon oluşmasına imkan tanımak için istifa ettiklerini ve olağanüstü kongre kararı aldıklarını anımsattı.

İki kez kongreye gidildiği halde kimsenin aday olmadığını ve kulübün kayyuma düşmemesi için yoğun baskılar sonucu elini taşın altına koyarak tekrar başkan seçildiğini belirten Can, ''Kaldı ki bu süreçte süremiz çok azdı ve istediğimiz oranda güçlü bir liste oluşturamadık. Ancak önemli olan kimsenin talip olmadığı bir dönemde takıma sahip çıkma cesaretini göstermekti; biz bunu ortaya koyduk. Tekrar aday olmayacağım. Kongre 15 gün sonra yapılacak'' dedi.

-''ÖNÜMÜZ KESİLDİ''-

Göreve başladığında teknik direktör sorununu çözdüğünü ve 8 futbolcu transfer ederek takımı güçlendirdiğini dile getiren Can, destek arayışını sürdürmek için Ankara'da bakan ve milletvekilleriyle bir araya geldiklerini söyledi. Ankara sürecinde farklı birtakım önerilerin ortaya atıldığını ve bunun başında şirketleşme fikrinin ortaya konularak, kulübe borcu olan kişilerden mevcut borçlarını hibe etmelerinin istendiğini anlatan Can, şunları söyledi.

''Bu noktada yine tüm iyi niyetimi ortaya koyarak alacağımı hibe ettim. Yaşanan gelişmelere çok anlam veremediğimiz halde çalışmalarımızı hiç aksatmadan devam ettirdik. Ancak şunun bilinmesi gerekiyor, bizler göreve talip olduğumuzda özellikle şunun altını çizmiştik. Diyarbakırspor'umuzu Süper Lig'e tüm camiayla birlikte çıkartmak istiyorduk. Ancak önümüz kesildi. Tüm gelişmeler bizlerin rahat çalışmasına engel olmuş, takımda huzursuzluk yaratmış, her gün ortaya atılan bir takım öneriler ve senaryolar Diyarbakırspor'umuzun geleceğini ipotek altına almıştır.''