BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bilgisayara kadın bakışı!

Bilgisayar ve internetin kadınlar için öncelikle bir ''iletişim aracı'' olduğunu ortaya koydu

Abone ol

İtalya'daki bir araştırma, gündelik yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bilgisayar ve internetin kadınlar için öncelikle bir ''iletişim aracı'' olduğunu ortaya koydu. Microsoft İtalya'nın kadınlara yönelik projesi ''futuro@lfemminile'' tarafından Lombardiya bölgesindeki 2 bin lise öğrencisi arasında yapılan pilot araştırmanın sonucuna göre, kadınlar daha çok psikoloji, sosyoloji, edebiyat ve dil gibi sosyal bilimlerdeki alanlara yöneliyor.
Kadınlar ve bilim arasındaki zor ilişkinin nedenlerini ortaya çıkarmayı hedefleyen araştırmanın sonuçları, erkeklerin ise fizik, mühendislik, kimya gibi fen bilimleriyle ilgilendiğini ortaya koydu. İtalya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Corriere Delta Sera'nın internet sitesinde yayımlanan habere göre, bilgi işlem ve teknolojiyi gelecekteki iş alanlarından biri olarak düşünmeyen çok sayıda kadının aksine, bilgisayar ve teknolojik uygulamalar erkeklerin dünyasının ayrılmaz bir parçası olarak kalıyor.

Araştırmaya katılan erkek öğrencilerin yüzde 43.9'unun, kız öğrencilerin ise yüzde 38.5'inin kendi internet sitesi var. Her 4 kişiden 3'ü ''chat''i arkadaşlarıyla konuşmak ya da iletişim kurmak için kullanıyor. Ancak, erkekler ve kadınlar için bilgisayar farklı anlam taşıyor. Erkeklerin başlı başına bir teknolojik araç olarak kabul ettiği bilgisayar, kadınlara göre ise bir iletişim aracı.