BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.385,56
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırda iş ve aş sözü

AK Parti'nin Diyarbakır adaylarının tanıtımı için Gurme Restoran'da kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.

Abone ol

AK Parti Diyarbakır büyükşehir belediye başkan adayı Kutbettin Arzu, seçilmeleri halinde Diyarbakır'da herkesin iş, aş sahibi olacağını söyledi.

Toplantıda konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal, farklı siyasi partilerin varlığı ile seçimlerin özgür ve adil yapılmasının demokrasilerin olmazsa olmazlarından olduğunu ifade etti.

Öcal, ''Bu yerel seçimlerin özgür ve barışçıl bir ortamda geçmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu yarış sonunda herkesin halkın iradesine saygı duyması gerekir. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet diyoruz'' dedi.

Toplantıda, daha sonra, AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Kutbettin Arzu ile Kayapınar ilçesi belediye başkan adayı Ömer Serdar Kaplan, Sur ilçesi belediye başkan adayı Metin Evsen, Bağlar ilçesi belediye başkan adayı Veysi Malkoç ve Yenişehir ilçesi belediye başkan adayı Halit Advan, kendilerini tanıttı.

Diyarbakır büyükşehir belediye başkan adayı Kutbettin Arzu, rüyalarının ve hedeflerinin işsiz kimse kalmaması olduğunu belirtti.

Arzu, şöyle devam etti:

''Diyarbakır'da herkes iş, aş sahibi olacak. Kimse gecekonduda yaşamayacak. Herkes çağdaş bir şehrin gerekleri neyse öyle bir ortamda yaşayacak. Bunu yapabilecek gücümüz var. Bu konuda yerel yönetim ve merkezi hükümet arasında oluşacak iş birliği ve onun yaratacağı pozitif enerji bu kente huzur ve güven ortamı, iş ve aş olarak dönecek.

Diyarbakır'da huzur ve güven ortamı oluşunca bu bölge en önemli ticaret merkezlerinden olur. Başta turizm olmak üzere, sağlık ve eğitimde Diyarbakır'ı bölgenin önemli bir merkezi haline getireceğiz. Hem temizliği hem de çağdaş yaşam olanaklarıyla huzurlu bir Diyarbakır yaratacağız. Bunu yaratmak kolaydır. Çünkü merkezi hükümetimiz bu konuda çok ciddi çalışmalar içerisindedir.''

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili ciddi projeleri olduğunu, AK Parti yönetiminde olan kentlerde gecekondu diye bir şey kalmadığını savunan Arzu, ''Biz de bu süre içinde mevcut gecekondu sahibi hemşehrilerimize, önce konutları yapılacak olanlar konutlarına taşındıktan sonra buraları daha yaşanılır hale getireceğiz'' diye konuştu.

Arzu, Diyarbakır'da çok katlı otoparklar olmadığını, akşam saatlerinde trafik sorunu yaşandığını ifade ederek, çağdaş kentlerdeki çözümleri hayata geçireceklerini iddia etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Şubatta Diyarbakır'a geleceğini belirten Arzu, yeni teşvik paketiyle ilgili çok ciddi çalışmalar olduğunu ve bölgeye özgü yeni bir teşvik paketi hazırlandığını sözlerine ekledi.

AK Partili adaylar, daha sonra birlikte fotoğraf çektirdi.