BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Ağarın ipini Öz çekecek!

Yaşar Öz cezaevinden Ağar'ı tehdit etti. Ağar'a gönderilen 6 sayfalık mektupta Ağar için oldukça ilginç iddialar var.

Abone ol

Mehmet Ağar "muhbirimizdi" dedi, Yaşar Öz cezaevinden Ağar'a tehdit dolu bir mektup yazdı.

Avukatları aracılığıyla yazdığı 6 sayfalık mektubun en çarpıcı sözü ise "Muhbirlik iddiasını kanıtlasın, ispatlamazsa 16 yıllık suskunluğumu bozacağım" oldu.

Öz, mektupta, 'Adını 'terörle mücadele' koyup, benden ricayla ağırlıklı çıkara dayalı hangi kirli taleplerde bulunduklarını, benden devlet destekli nasıl bir eli kanlı taşeron yaratmak istediklerini, başıma gelebilecek olumsuzlukları da göze alarak açıklayacağım" dedi.

Ağar'ın kendisiyle tanışıklığını legal bir zemine oturtmak istediğini de söyleyen Öz yanıtı içinde saklı sorular da sordu.

Yaşar Öz, Mehmet Ağar'a,"İnsan simsarlarına ve yakınlarına yeşil pasaport verdi mi? Yurt içi ve yurt dışında silah taşıma ruhsatı sağladı mı?Faaliyetleri için emniyete ait araç plaka belgeleri verdi mi? Aranananlarla kadim dostu Cahit Karakaş'ın fabrikasında buluştu mu? Arananların telefon emriyle bırakılmasını sağlayıp, üstlerindeki silahları kendilerine iade etti mi?" sorularını sordu.

TANIŞMAMIŞ OLMAYI ÇOK İSTERDİM

Ağar ile hiç tanışmamış olmayı çok istediğini belirten Öz,"Kendileri dokunulmazlık kalkanına sığınıp, en üst düçzeyde devlet korumasıyla bolluk içinde mutlu bir yaşam sürerken, ben bu talihsiz tanışmadan kaynaklanan ön yargılar sonucu en verimli olacağım 10 yılımı cezaevinde geçirmek zorunda kaldı."