BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.383,34
HABER /  GÜNCEL

Başkan zabıta aracını bastı

Avcılar'da sinirler bozuldu. Büyükşehir zabıtaları ile Avcılar Belediye Başkanı arasında arbede çıktı.

Abone ol

Dinleme iddiaları İstanbul'da Büyükşehir ile Avcılar Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi. CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, evinin yakınında yaklaşık 2 haftadan bu yana sabit olan zabıta aracına baskın yaptı. Tartışmalı gece karakolda son buldu.

Avcılar'da Pehlivan caddesi ile Arda sokak kesişiminde dün akşam hareketli dakikalar yaşandı. Konu siyah filmle kaplı camlarıyla dikkat çeken bir zabıta aracıydı.

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, bu ve benzeri araçların yaklaşık 15 günden evinin yakınında değişmeli olarak tuttukları nöbetten şikayetçiydi. Ve kendisine bağlı zabıtalarla araca baskın düzenledi.

Değirmenci'nin ısrarlı sorularına rağmen araçta görevli Büyükşehir Belediyesi personeli kendilerini kimin görevlendirdiğini söylemedi; "Üstlerimize sorun" demekle yetindi.

CİHAZ BULUNAMADI

Saatlerce karakolda bekleyen Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin şikayeti üzerine araçta Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından inceleme yapıldı. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin şikayeti üzerine dinleme aracı olarak kullanıldığı iddia edilen ve şikayetçi olunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçla ilgili yapılan iddialar asılsız çıktı.

Gerilimin ardından emniyete gelen CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal Başkan Değirmenci'ye destek çıktı geldi.

DEĞİRMENCİ ÖFKELİ

Dinleme şüphesi ile şikayette bulunan ve aracı incelettiren Değirmenci, araçta yapılan aramadan sonra yaptığı açıklamada, "Araçtan herhangi bir şey çıkacağını düşünmüyorum ama neden benim evime 50 metre aralıklarla bu araç bekliyor, anlamış değilim. Umarım yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili beni arar da bununla ilgili bilgi verir" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Firuzköy'de bir kaçak inşaatı durduran Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, İlçe Belediye Başkanı Değirmenci'nin de aralarında bulunduğu grup tarafından taciz edildiği ve telefonlarına el konulduğu iddia edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Daha sonra Belediye Başkanı, Avcılar Emniyet Müdürlüğüne gidip, 'Beni bölgemde takip ediyorlar' diyerek şikayetçi oldu. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekibi, polis tarafından ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.''

Açıklamada, Avcılar ve Büyükşehir zabıta ekipleri arasında daha önce de tartışma yaşandığı kaydedildi.