BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

DİYARBAKIR’DA DUMAN KONSERİ PROTESTO EDİLDİ

Diyarbakır’da yapılması planlanan Duman konserinin iptal edilmesi için 49 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisi konserin yapılacağı kafe ön...

Abone ol

Diyarbakır’da yapılması planlanan Duman konserinin iptal edilmesi için 49 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisi konserin yapılacağı kafe önünde yürüyüş yaptı.
Cuma namazı çıkışı polis barikatıyla karşılaşan STK temsilcileri amaçlarının olay çıkartmak olmadığını, açıklama yapıp dağılacaklarını belirtmeleri üzerine izin verildi. Çok sayıda kişinin katıldığı protesto yürüyüşünde kalabalık sık sık “Rezil Duman, Amed’ten defol”, “Ya Allah Bismillah, Duman Lanetullah” ve tekbir getirip slogan attı. 49 STK’nın imzasıyla yapılan açıklamada sahabeler ve peygamberler şehri Diyarbakır’da dinle alay edenlerin prim yapamayacağını ve konserin iptal edilmesini istedi. Grup adına açıklamayı okuyan Ali Göçtürk, "Duman grubunun rezil adlı konserini Diyarbakır’da TOKİ’lerde yapmak istemesi nedeniyle burada toplanmış bulunmaktayız. Grubu Kur’an-ı Kerim’e yapmış oldukları saygısızlıktan dolayı kınıyoruz. Diyarbakır Müslüman halkı peygamberine ve Kur’an’a yapılan saygısızlığı hiçbir zaman affetmeyeceklerdir. Bizler gruba sponsor olanlara desteğini geri çekmelerini talep ediyoruz. Gruba sponsor olan yerlerde de halkımızın alışveriş yapmamalarını talep ediyoruz" dedi.
Bu arada konser için sponsor olan bazı şirketler ise yapılan bu açıklamalar ve tepki üzerine sponsorluklarını geri çektiğini duyurdu.
Yapılan açıklamanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.
(İHA)