BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden sağanak uyarısı! Dikkat

Meteoroloji hafta sonu beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Abone ol

Geçtiğimiz hafta sonu etkisini gösteren sıcak hava bu hafta sonu yerini yağışa bırakıyor. Hafta sonu planı yapmadıysanız önce hava durumuna bir göz atın...

Yapılan son değerlendirmelere göre: Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın kuzeyi dışında tüm yurtta görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Malatya, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, İzmir'in kuzey çevreleri ile gece saatlerinde Adıyaman, K.Maraş, Osmaniye, Adana'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısıyla Doğu Anadolu'nun güneybatısı için yarın kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Elazığ ve Bingöl'de yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ani sel, su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve doğudan, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde, yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Malatya, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, İzmir'in kuzey çevreleri ile gece saatlerinde Adıyaman, K.Maraş, Osmaniye, Adana'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı vb. ) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Bilecik, Bursa ve Yalova ile Balıkesir, Sakarya, Kocaeli ve Çanakkale'nin güney çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus hadisesi görülmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Manisa, Denizli, Uşak ve Kütahya ile İzmir'in kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta ve Burdur ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde K.Maraş ve Osmaniye ile Adana'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile zamanla bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesiminde yer yer sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Tunceli, Malatya ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ekran-resmi-2013-05-10,-08.56.02.pngekran-resmi-2013-05-10,-08.56.07.pngekran-resmi-2013-05-10,-08.56.11.png