BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.468,42
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da 166 okulda sular yok!

Diyarbakır'da borcunu ödemeyen 116 okulun suları kesildi. MEB'in 19 milyon lira su borcu bulunuyor.

Abone ol

Diyarbakır'da borcunu ödemeyen 116 okul susuz kaldı. Okula bir hafta erken başlayan minik öğrenciler susuzluğun sıkıntısını yaşıyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü, ilköğretim ve liselerin 19 milyon 442 bin lira borcu olduğunu açıkladı.

Diyarbakır'daki minik öğrencilerin ilk dersi "susuzluk" oldu.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi Genel Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'da borcu olan 116 okulun suyunu kesti.

DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, kesintiyi özellikle okulların kapanmasına denk getirdiklerini söyledi ama durum öyle değil.

Uyum için okula bir hafta önce başlayan çocuklar ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri susuzluk sıkıntısı çekiyor.

Suyu kesilen bazı ilköğretim okullarında kendi aralarında para toplayan öğretmenler tankerlerle okula su getirtti. Ancak hiç suyu olmayan okullar da var.

DİSKİ Genel Müdürü Çağdaş, bugüne kadar hassas davranıldığını, ancak bazı okulların 15 yıldır borçlarını ödemediğini söyledi.

Çağdaş, "Kamu kaynağını tahsil etmek ve doğru yönetme adına bu çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

İlköğretim ve liselerin toplam 19 milyon 442 bin 888 lira borçları olduğu açıklandı.

Sadece Kayapınar ilçesinin dün 340 bin lira yatırdığını belirten Çağdaş, "Bu nedenle Kayapınar ilçe sınırları içerisindeki 18 okulun suyunu açacağız. Kanuni sorumluluğumuzun gereğini yapıyoruz. Yazılı bir taleple ilk taksitleri yatırmaları halinde iki saat içerisinde tüm okulların suyunu açarız" diye konuştu.

Önümüzdeki hafta okullar açılacak. Su sıkıntısının daha ciddi boyutlara ulaşmasından endişe ediliyor.